Denne hjemmeside benytter cookies
Vi bruger cookies for at kunne tilbyde den bedste brugeroplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden går vi ud fra, at du accepterer brugen af cookies.
x

Om at slippe kontrollen og hive stikket...

torsdag 8. marts 2018
Hive stikket...

Det er VIRKELIG uvant for mig at hive stikket, sådan fuldstændigt!

Jeg tænker altid, at jeg selvfølgelig liiiige kan skrive lidt, læse lidt, svare mails, ringe tilbage, udvikle noget eller blive endnu bedre. Det ligger til mig, og er en central del af mit DNA. Det er en god ting i mange tilfælde. Det har betydet, at jeg er her, hvor jeg er i dag. I et liv, hvor jeg har en god forretning, et velfungerede familieliv og vi rejser ud i verden. Præcis, som jeg drømte om for år tilbage. 

Vi landede i onsdags efter en 3 ugers ferie til Thailand. Det var en underskøn tur, som fyldte kontoen godt op, når det kommer til sol, sjov, nærvær, spil, hygge og oplevelser. Det kan virkelig anbefales at hive stikket til hverdagen, og bare være med det, som der er.

Typisk, når vi rejser, så sker der dét at jeg bliver spængfyldt med masser af ideer, og jeg får lyst til at udvikle en masse. 

...Det skete ikke denne gang... Min hjerne var ligesom bare helt tom. Jeg kunne ikke få de kreative tanker til at udfolde sig, og jeg blev på et tidspunkt helt forskrækket over mig selv. Indtil min mand sagde: "Er det ikke også OK, at DU holder helt fri, og bare nyder det hele UDEN at skulle andet end det?" Lige dér kunne jeg slippe den modstand, som jeg oplevede. Indimellem, så skal jeg lige have lidt hjælp til at acceptere en tilstand. 

Måske kender du til det her med at være kreativ, og at hjernen ikke rigtig holder fri?

Nu er jeg så heldig, at jeg er passioneret omkring mit arbejde. Jeg kunne ikke forestille mig at lave andet. Derfor er denne kreativitet, som opstår, altid velkommen og jeg kan blive helt spændt, når den kommer, fordi så ved jeg, at der er noget under opsejling, som kunne være spændende. For mig er der ikke en skarp linje imellem arbejde og fritid. Jeg elsker jo at læse og skrive, og det er faktisk næsten altid omkring fagligt arbejde, og det ser jeg aldrig som en tung byrde. Eller som noget, der er træls. 

Derfor var det også uvant for mig, at der ligesom bare var tomt oppe på første etage. Men hold da op, hvor var det også fedt. Jeg kunne slippe det hele. Det var OK, at det var det, som min krop trængte til. Jeg skældte ikke mig selv ud eller blev træt af det. Det er også det, som kaldes for flow. At gå med det, som er. Så sker der magiske ting. 

Kreativitet kan ikke forceres.

Nu er vi jo alle kreative mennesker. Vi skaber hver dag. Alt fra madpakker til de tanker, som vi tænker. Prøv at tænk på, hvor meget du laver hver dag. Du skaber hver eneste ting, som du er en del af. 

Hvis du IKKE tænder på at skrive eller på at få skøre ideer og føre dem ud i livet, så er det nok fordi, at det ikke er for dig. Du behøver ikke at gøre som mange andre gør. Det er OK, at du gør tingene på DIN måde, og at du går med det, som bare føles godt for dig. Er der perioder, hvor der ligesom bare er "tomt", så gå med det også. Vær med det, og se hvad der sker. 

For mig skete der det, da jeg gav helt slip, at jeg mærkede en ny følelse af accept. Jeg behøver ikke tonse afsted for at sikre mig, at min forretning kører. Fordi det gør den. Jeg skal ikke være bange for at verden glemmer mig, bare fordi, at jeg ikke er på de sociale medier. Hvis de gør, så var det nok meningen. Jeg behøver heller ikke være så nervøs for om klienterne nu synes, at jeg var væk for længe. Fordi alle synes jo egentlig bare, at det er skønt med ferie. 

Så... Det jeg vil sige er:

Acccept af de følelser, som måtte dukke op, er vigtigt. Har du brug for at italesætte dem, så gør det. Det kan klart hjælpe indimellem.

Gå med det, som mærkes sandt for dig. Mærker du at skriveriet (eller andet kreativt) kalder på dig, så klø på. Mærker du, at det modsatte gør sig gældende, så gå med det. Der er ikke nogen "rigtig" måde at være i denne verden på. Der er DIN måde at være her på. Den er sand, fordi den er din. Du må gerne lave ting om, og ikke gøre som du plejer. Det er OK. Du er OK.

Det er meget, meget tidlig morgen her. Jeg er ramt af det dersens jetlag. Men det er OK, fordi at jeg så i ro og mag her kan skrive til dig. Jeg vågnede med en kriblen i fingrene, og havde sådan lyst til at skrive og være i kontakt igen. Senere i dag skal jeg i klinikken. Jeg glæder mig. Sådan helt ind i maven. Yay!

Skab dig selv en dejlig fredag og skøn weekend.

Kærlig hilsen

Camilla.

 

 

 

Psykolog Camilla

Kontakt

Tlf. 50 46 14 95
Send besked