Denne hjemmeside benytter cookies
Vi bruger cookies for at kunne tilbyde den bedste brugeroplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden går vi ud fra, at du accepterer brugen af cookies.
x

Vær ikke nærig!

onsdag 13. maj 2015
blog billede

Jeg er ikke selv nærig med noget. Faktisk overhovedet ikke, vil jeg sige. Jeg har ikke noget imod at give den første øl på en bar. Jeg er gavmild med min tid, elsker samtaler og bager gerne en kage til klassen, hvis der er brug for det. Jeg elsker at give gaver, når der ikke er en anledning og jeg nyder at overraske de mennesker, som jeg elsker.

Jeg har faktisk fundet ud af, at jeg ikke bryder mig om nærighed og smålighed. Jeg er ikke til millimeterdemokrati, og hvis der er en mellemregning på få kroner, så er det lige meget. Jeg er ligeglad.

Mine forældre har altid fortalt og vist mig, at jeg ikke skal være nærig. Både direkte og indirekte, når vi var ude i verden. Jeg har lært, at det giver så uendelig meget igen, hvis du ikke er nærig.

Det kan komme igen fra helt uventede kanter, og når jeg mindst venter det. Forrige uge kom en kær veninde med aftensmad til hele familien, fordi der var brug for det. Mine drenge kommer helt uventet og siger: ”Mor, jeg elsker dig”. Eller drengene bliver hængende efter aftensmaden - bare for at sludre, og bare fordi de har lyst. De giver mig, og min mand, så mange fortællinger fra deres liv. De er heller ikke nærige med deres tid eller kærlighed. Jeg bliver sgu så stolt af dem. Men jeg har heller aldrig været nærig med fortællinger fra mit liv eller min kærlighed til dem.

Skal man så bare gøre det med hovedet under armen, og hvis man selv er i underskud? Nej, selvfølgelig ikke! Det er ikke det, jeg mener her. Men jeg tror på, at de mennesker der giver mest også får mest. Det tror jeg virkelig på, helt ind i knoglerne.

Jeg kan fx også se, at alle mine skriblerier giver så meget igen. Både hos jer læsere, fordi jeg får så uendelig mange tilbagemeldinger på mails eller kommentarer, og jeg bliver så glad for det. Men jeg får også selv noget igen. Fx ringer journalister for at interviewe mig, fordi de har læst på bloggen. Så det går i ring! Altid.

Så mit opråb: Har du noget at gi´, så gør det! Er det tid, en samtale, en 100 kr. seddel, en kaffe – just do it. Du vil virkelig opleve at få så meget igen.

 

Psykolog Camilla

Kontakt

Tlf. 50 46 14 95
Send besked