Denne hjemmeside benytter cookies
Vi bruger cookies for at kunne tilbyde den bedste brugeroplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden går vi ud fra, at du accepterer brugen af cookies.
x

Tom for ord...

fredag 19. juni 2015
stilhed

Modul 3 er nu veloverstået. MBM uddannelsen sætter efterhånden et stærkere og stærkere aftryk i mig. Jeg er kommet tæt på en flok fantastiske kvinder. Kvinder, som bare har et kæmpe gåpåmod og en autencitet, som jeg sjældent har set mage. Jeg er rejseleder. Men jeg er lige så meget med på rejse. En rejse, som går dybt ind i alle mønstre, tanker og følelser. En rejse som byder på en masse grin og en masse tårer undervejs. Men alt er OK, fordi rummet er SÅ trygt og omsorgsfuldt. 

Det er en skøn rejse. 

Modul 3 var et fordybelsesmodul, hvor stilheden var det altoverskyggende element. Når stilheden melder sin ankomst ryger vi allesammen i proces. Hvad sker der med os, når vi lukker ned på verden udenfor? Fx når der slukkes for telefonen, computeren, øjenkontakten og den verbale snak? Det er så spændende, grænseoverskridende og alt muligt andet inde midt imellem.

Deltagerne var i stilhed i 23 timer. Ledet af mig. Det vil sige, at der var en masse øvelser undervejs, men i stilhed. Jeg synes altid, at stilheden er den mest udfordrende proces at lede. Der er så meget, som der skal holdes om og af - i stilhed.  Jeg selv og deltagerne ryger i proces, uden at der skal siges noget. Alt er OK. Dét at stå på sidelinjen og være vidne til, at der kommer erkendelser og følelser op til overfladen, uden at det partout skal tales væk eller at der handles på det, er helt fantastisk. 

Jeg blev virkelig ramt af en følelse af stolthed på dette modul. Deltagerne er virkelig så modige og hengiver dem fuldstændig til min tourguide på denne rejse. Det gør mig glad, ydmyg, tryg og ikke mindst rørt.

Stilheden bliver altid brudt på en helt særlig måde. Det tager tid, men efterhånden var alle i tale igen. Det gav anledning til en masse grin og tårer. Jeg var helt "ordløs", og jeg vidste nærmest ikke, hvad jeg skulle sige. Da jeg kom hjem gik der mange timer, inden jeg havde lyst til at connecte med verden igen. Det er sådan en fin boble at være i. Nu er telefonen og computeren fremme igen, men i disse dage på en ny måde, hvor jeg tager nogle meget bevidste beslutninger om hvor meget, netop de to ting, skal fylde.

TAK! Det er vist det ord, som rammer det hele godt ind lige nu.

Psykolog Camilla

Kontakt

Tlf. 50 46 14 95
Send besked