Denne hjemmeside benytter cookies
Vi bruger cookies for at kunne tilbyde den bedste brugeroplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden går vi ud fra, at du accepterer brugen af cookies.
x

Stilheden - hvorfor er den nødvendig indimellem?

tirsdag 3. august 2021
Stilheden (1)

Halløjsa. Long time, no see.

 

Hvis du følger mig på Facebook, så vil du vide, at jeg postede en video forleden dag, hvor jeg fortæller lidt om, hvorfor der har været så stille her fra mig. Stilheden har været nærværende, og nødvendig, da jeg simpelthen har været tom for ord, og der har været slukket for kreativiteten. Før i tiden ville jeg have skubbet det frem, og pisket mig selv til at skrive noget til dig, men sådan er det ikke længere. Nu skriver jeg, når jeg har lyst, og når jeg føler, at jeg har noget på hjertet. Det er der meget frihed i, og jeg håber at du har lyst til at hænge lidt ud med mig igen. Ordene kommer fra et andet sted, et nyt sted som vokser frem, indeni mig, og som har flere lag og nuancer end tidligere. Det er vildt spændende. Jeg kan mærke, at der er en del, der presser sig på og jeg har en god fornemmelse af, at jeg vil skrive til dig med jævne mellemrum. 

 

Hvad gør stilheden for mig?

Det seneste år har jeg skrevet meget få indlæg her på bloggen. Dem, som er landet på bloggen er skrevet af lyst og fordi, at jeg havde noget vigtigt at fortælle. For eksempel:

 

"Nyt kapitel i mit arbejdsliv"

"Kender du til ensomhed?"

"Når mørket kommer, forsvinder forsvaret"

"Er dét at træffe valg svært?"

 

Der er flere, herinde, og du kan selv gå lidt på opdagelse, hvis du har lyst til det. Jeg synes selv, at der er nogle kloge ord indimellem, og at dømme ud fra jeres kommentarer, så virker det til, at I også kan bruge mine ord til noget. Det er den slags, som er benzin til min skrivehånd. Det er den slags, som giver mig lyst til at skrive videre. Altså, når I skriver kommentarer på mine indlæg eller skriver direkte til mig. Det varmer mig altid SÅ meget.

 

Når jeg bliver mere stille er det = mere nærvær med mig selv og mine kære.

Mere ro til at tænke tanker til ende. Tid til at mærke hvilke følelser, der er i spil hos mig. Det sidste halvandet år har været ligesom at være på en følelsesmæssige rutchebanetur - op og ned - mere eller mindre hele tiden. Både privat og arbejdsmæssigt. Mange ting har været eventyr-agtige, fede, oplevelsesrige, nye, lærerige og udviklende. Andre ting har været modsatte med sorg og død som de tydeligste temaer. En del af livet, I know - men ikke sjovt, da jeg stod midt i det. Det lægger sig dog meget mere til rette i mit/vores liv. Det eksisterer nu som en slags reminder om, at livet er nu. Vi skal sgu have det bedste, og det meste, ud af denne dans med vores kære liv.

Mange ting er forandret, nye beslutninger er truffet og nye mennesker er kommet ind i mit liv. Andre er blevet mere usynlige. Når min bevidsthed hæves, så er der mere adgang til dét, som gør mig godt. Det bliver nemmere for mig at se, hvad jeg har brug for. Dét, som jeg næres af skal have mere plads,  og jeg skal bruge tid på de mennesker, som også giver mig noget og ikke kun omvendt. Det kan jeg først se, når alt kommer lidt på afstand. Måske kender du det?

 

Jeg glæder mig til dette efterår.

Af flere årsager... Jeg har givet mig selv en ordenlig omgang tid til at skrive og male. Jeg havde glemt, at jeg malede abstrakte malerier, da jeg var yngre, og jeg havde glemt, hvor fedt jeg syntes, at det var. Jeg har udstillet mine malerier, sammen med min far (som også malede malerier), og har også solgt nogle værker for mange år siden. Det føles næsten som om, at det var i et helt andet liv. Det skal have plads igen.

Jeg skal altså puste liv i min kreativitet på ny. Jeg skal have meget mere tid til at tænke, skrive, male og udvikle på ny. Dette forår har været et travlt et, rent arbejdsmæssigt, og det skal der ændres på. Vi har derfor, herhjemme, aftalt at efteråret skal rime på mere ro, nærvær og egenomsorg. Den helt rigtige beslutning - det mærker jeg allerede. Allerede nu bimler og bamler det på 1. etage. Jeg får ideer og lyst til at udvikle nye ting og tænke fremad - både på den korte bane, men også længere bane. Både arbejdsmæssigt, men også privat. Det er sindsygt spændende. Sådan er det med mig. Når der skabes mere ro og plads, så bliver jeg nyorienteret og nytænkende.

Udover det, så venter der mange dejlige ting, blandt andet: Vores yngste dreng skal konfirmeres, vi skal besøge Barcelona i september og Kreta i oktober. Jeg glæder mig sådan til at sætte mig ind i en flyver, og lade vingerne bære mig ud i verden. Det føles som et helt liv siden, det kunne lade sig gøre.

Jeg glæder mig til at afholde mit Mindfulnessretreat, her i september, til at opstarte et supervisionforløb op snart og til at planlægge et stilhedsretreat som skal afholdes til februar/marts 2022. Altsammen ting som giver mig SÅ meget energi og sommerfugle i maven. Der er plads til flere supervisionsforløb, hvis du ønsker det hos mig. Det kan både være enkelte timer eller deciderede forløb, hvor vi ses over tid. 

 

Så der er SÅ meget at glædes over og glæde mig til.

Det er helt fantastisk. Når livet viser os tænder, og giver os anledning til at stoppe op og mærke efter, så er det vigtigt at gøre det. Det har livet lært mig den seneste tid. Jeg har i dén grad haft brug for at justere, være mere stille og se på, hvad livet nu ville mig. Jeg tænker, at det er en del af den udviklingsvej, jeg er på nu. Der var noget, som ikke skulle have plads mere, og det er OK. Nu kigger jeg fremad, og gør mere plads til det, og dem, som giver god energi. Både i privatlivet og i arbejdslivet. 

 

Jeg, og du, er et menneske i konstant bevægelse. Det er sådan, det er at leve. Indimellem skal vi minde os selv om, at vi gerne må flytte os. Vi må gerne forandre os - altid. Vi må altid gerne vælge om, også selvom vi troede, at noget var rigtigt tidligere. Du flytter dig konstant. 

 

Hvis du er interesseret i at høre mere om stilhedsretreatet, når det er en realitet, så hæng på her og følg lidt med. Det er her, at det bliver annonceret. 

 

Hav dig en dejlig dag. Grib muligheden i dag for at blive lidt stille eller gøre noget andet, som du har brug for.

 

Kærligst,

Camilla.

 

Ps. Har du læst med her? Og hvad synes du om det, du læser? Så skriv endelig en kommentar. Det giver mig klart brændstof til at skrive endnu mere, når jeg er i interaktion med dig.

 

Psykolog Camilla

Kontakt

Tlf. 50 46 14 95
Send besked