Denne hjemmeside benytter cookies
Vi bruger cookies for at kunne tilbyde den bedste brugeroplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden går vi ud fra, at du accepterer brugen af cookies.
x

Spørgsmål og svar vedr. uddannelsen.

fredag 11. oktober 2019
web (1)

Hvad kan du bruge uddannelsen til?

 

Jeg har lyst til at fortælle lidt mere om, hvad bevæggrunden har været for at lave uddannelsen og hvad jeg véd, at uddannelsen kan bruges til. 

 

Aldrig har det været vigtigere at vide mere/lære nyt om nærvær, relationsforståelse og empati.

 

I min optik så er det noget af det fineste, og mest forandrende arbejde, vi kan være i - nemlig det arbejde vi gør, når vi indgår i relationer. Både til børn & voksne. Min erfaring, og det jeg ser ude i verden er, at det er et emne, som ikke har fået så meget opmærksomhed i praksis de senere år. Meget arbejde/tilstedeværelse synes at være præget af en hverdag, eller en arbejdsdag, , som kører ”derudaf”. Meget ordnes ”nu og her”. Min tese er, at vi kan nå langt, og muligvis endnu længere i vores arbejde, hvis vi forbeholder os retten til nysgerrige, og hvis vi har fokus på relationen. 

 

Relationen er det, som vi skaber sammen med et andet menneske. Du har altså din del af ansvaret i forhold til om det går godt eller mindre godt. 

 

 

 

Nedenfor vil jeg svare på nogle af de spørgsmål, som er kommet i forbindelse med lanceringen af min uddannelse.

 

Du kan læse med, og måske svarer jeg på nogle af dine spørgsmål.

 

Hvor meget Mindfulness er der i uddannelsen?

Det danner grundlaget for vores arbejde sammen. Vi skal ind og have fat på dit eget nærvær og din egen ro. Derfra arbejder vi os videre i det faglige stof. Derfor vil hele den første dag, på modul 1, været præget af indføring i Mindfulness, og masser øvelser. Øvelser, som du kan bruge i din egen hverdag, og i dit arbejde, lige med det samme. Jeg vil også komme med oplæg omkring alt det, jeg selv har lært i USA fra blandt andet Jon Kabat-Zinn og Daniel Rechtshaffen. To inspirerende mænd, som jeg har haft fornøjelsen af at møde og lære af. 

 

Jeg er trænet, og har masser af erfaring med Mindfulness. Hvad vil jeg få ud af uddannelsen?

At være nærværende og trænet i at give dit sind opmærksomhed er en fordel for dig. Men vi er alle nybegyndere, når vi lander på måtten - uanset antallet af timers træning. Det samme er jeg, selvom jeg har mange års erfaring og træning i Mindfulness og meditation. Uanset hvad, så er det en ny oplevelse hver gang, jeg træner min bevidsthed.

 

Kan jeg deltage uden at kende til Mindfulness?

JA! Jeg lærer dig alt det, du skal vide omkring Mindfulness. Jeg lærer dig teorien bag og jeg guider dig nænsomt igennem en masse praktiske øvelser, som du kan bruge i dit eget liv. Samtidig med, at jeg underviser dig i alt det, som du skal bruge, når du skal lave Mindfulness med børn og unge mennesker. Du behøver ikke have forudgående kendskab til Mindfulness. Hvis du alligevel har erfaring med Mindfulness så vil, alt det du får af vide, blot være endnu mere til din læringsrygsæk.

 

 

Hvorfor er den systemiske teori den teori, du tager fat i?

 

Det korte svar er: Fordi, at jeg har set det virke rigtig godt i praksis, når vi tager de systemiske briller på. 

 

Det længere svar er: Jeg skrev for 12 år siden speciale om den systemiske tænkning i forhold til konflikter i organisationer.  Siden har jeg brugt teorien som grundsten i mit arbejde med børn, unge og deres kontekster. For godt og vel to år siden startede jeg på en systemisk efteruddannelse, som varede to år. Den er en omfattende og intens uddannelse, som endte med, at jeg blev Metalog i sommeren 2019. Uddannelsen varetages af Søren Hertz og Jørn Nielsen. I min optik er de nogle af de førende i Danmark, når det kommer til at arbejde med børn og unge. Derfor skal vi arbejde med den systemiske tankegang og dykke ned i teorien sammen. Du vil blive anbefalet nogle tekster, som du kan læse inden opstart på uddannelsen. Dette er dog ikke obligatorisk.

 

Skal jeg være lærer eller pædagog for at være med på holdet?

Nej, det skal du ikke! Du kan også være PPR psykolog, selvstændig erhvervsdrivende, læge, forælder, fysioterapeut eller noget helt helt andet. Det vigtigste er egentlig, at du er interesseret trivsel og udvikling - om du så er det ene eller det andet, er knap så vigtigt! 

 

Kan jeg få økonomisk støtte nogle steder fra?

Ja, du kan. Jeg er blevet bekendt med en Kommunal Kompetence Fond, hvor du kan søge støtte. Plus, så kan du kontakte SKAT vedr. Lønomlægning, så du kan få uddannelsen betalt skattefrit over din løn. Det kan også være, at din leder er villig til at betale noget af udgiften, og du selv skal investere en del. Er du selvstændig, så kan du trække det hele fra i skat.

 

 

 

Hvad kan jeg bruge uddannelsen til efterfølgende?

Mange ting, er mit umiddelbare svar. Du vil blive klogere på dig selv, dine reaktionsmønstre, din egen relationskompetence og din måde at arbejde på. Du vil komme tættere på dit eget nærvær, og du få et styrket fokus på din indre kerne. 

 

Alt dette betyder en styrket måde at være i arbejdslivet på eller i din rolle som forælder m.m. 

 

Derudover, så kan du bruge uddannelsen som grundsten ind i at arbejde med andre mennesker. Er du fx selvstændig og vil du gerne have børn & unge som arbejdsområde, så er uddannelsen oplagt. Du kan også bruge supervisionen til at få sparring omkring dette tema. 

 

Sidst, men ikke mindst, så kan du efter end uddannelse formidle det lærte til andre mennesker. Det kan være kollegaer eller andre samarbejdspartnere. Du vil således blive katalysator for andres vækst og læring. 

 

Kan jeg betale i rater?

Ja, du kan betale i to rater. Se mere her: Læs om rater underbetaling.

 

Hvorfor skal jeg vælge netop din uddannelse, blandt de mange, der er i markedet?

Det er der mange grunde til. For det første, så er jeg en dygtig formidler af svært, tungt stof. Jeg formår at få alt ned i øjenhøjde, og servere det for dig, så du kan bruge det i praksis. Derudover, så har jeg 12 års erfaring med i bagagen, som klinisk psykolog. Jeg har 5 års erfaring i at være uddannelsesleder. Derfor kan du læne dig trygt tilbage i stolen, og bare lade dig inspirere og fylde op med viden. 

 

Udover min mangeårige kliniske erfaring fra min klinik, så har jeg også afholdt mange kurser og retreats igennem årerne. Så jeg er vant til at være i proces – også, når noget kan blive hårdt og røre ved noget sårbart. Den feedback jeg får på dette område er suveræn og overvældende. Du kan læse mere om, hvad folk mener om mig om min måde at undervise på her: Udtalelser om Camilla.

 

 

Kommer der flere hold?


Det ved jeg aldrig. Det afhænger af efterspørgslen. Derfor vil jeg klart anbefale dig, hvis det kalder det mindste på dig, at hoppe med. Lige nu sparer du også en masse penge, og det er da også værd at tage med.

 

Skal jeg til eksamen?

Nej. Det skal du ikke. Jeg er ikke selv fan af eksamener. Men jeg er stor fan af processer og især intensive læringsprocesser. Derfor forventer jeg aktiv deltagelse. Vi fejrer rejsen sammen de øvrige deltagere og du får et certifikat af mig, som bevis på at du er uddannet hos mig og der vil det også fremgå, hvad du har været igennem af læring.

 

Giv lyd, hvis du fortsat har spørgsmål, som jeg ikke har svaret på her. Jeg håber på at se dig på uddannelsen.

Kærlig hilsen

Camilla.

Psykolog Camilla

Kontakt

Tlf. 50 46 14 95
Send besked