Denne hjemmeside benytter cookies
Vi bruger cookies for at kunne tilbyde den bedste brugeroplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden går vi ud fra, at du accepterer brugen af cookies.
x

Sæt dig selv først!

fredag 4. december 2015
Sæt dig selv først

”Det bedste du kan gøre for dine børn er, at passe på dig selv.”

Denne sætning er én, jeg ofte nævner for mine klienter. Vi kan ikke give nogen noget, hvis vi ikke har noget at give af. I det øjeblik vi bliver forældre, så sker der noget med selvkærligheden: Den ryger ud af livet. Sådan er det i hvert fald rigtig tit… Der er selvfølgelig nogle behov, hos dine børn, der skal opfyldes, og du skal kunne spille på mange tangenter (ofte på samme tid). Men dine egne behov er stadig altafgørende vigtige… Det glemmer mange, især kvinder.

Jeg kender det fra mig selv! Jeg fik begge drenge under studiet og færdiggjorde alligevel psykologistudiet på samme tid som mine medstuderende. Jeg troede, at jeg havde SÅ travlt. Drengenes behov og andres behov blev gjort vigtige - og vigtigere end mine egne.  I hele det spil glemte jeg helt, hvad jeg egentlig havde lyst til eller havde brug for.  Det var faktisk først, da jeg lærte Mindfulness at kende, at der begyndte at ske nogle andre ting i mit liv. Den ro, det fokus og det nærvær, der opstod, når jeg praktiserede nærværet var så magisk, at jeg ikke kunne lade være med at øve, øve og øve mig – på en bevidst måde. Det har resulteret i mere ro, fokus og nærvær – både i mig selv, men også i mine relationer. Det glipper fortsat, det er der ingen der kan sige sig fri fra, men jeg er meget hurtigere tilbage på sporet igen. 

Nu mærker jeg helt tydeligt, hvis jeg ikke er fyldt op. Det anede jeg ikke før i tiden.

Når du ved, hvad der godt for dig og når du konstant undertrykker dét behov, så vil du til sidst være så udsultet, træt og stresset, at det kan ende i et decideret sammenbrud. De fleste kan tage det i opløbet, men mange skal helt ned i gulvtæppet og bide, inden de får hjælp.

Vi lærer hele tiden. Hurra for det!

Jeg drømmer om, at du lærer dig selv at kende. Jeg vil så gerne, at du som mor eller bare som kvinde (ja i det hele taget som menneske), lærer noget om, hvad dine behov er. Lærer dine følelser og tanker at kende i så høj grad, at du på daglig basis mærker din egen kærlighed til dig selv.

Hvorfor? 

Fordi, når du gør det så opstår der balance – både indeni dig og omkring dig. Når der er balance, så kan du mærke. Når du kan mærke, så kan du handle. Når du kan handle, så kan du gøre noget andet.

Kan du se det?

Psykolog Camilla

Kontakt

Tlf. 50 46 14 95
Send besked