Denne hjemmeside benytter cookies
Vi bruger cookies for at kunne tilbyde den bedste brugeroplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden går vi ud fra, at du accepterer brugen af cookies.
x

Så er jeg tilbage i Norge igen.

fredag 14. august 2020
norge

Simpel living, here we go again...

Søndag landede jeg igen i Norge. Ahhhh.... Den friske luft ramte mig, som en mavepuster, med det samme. Luften er virkelig bare helt ren og sprød heroppe. Vejret har forandret sig lidt siden, jeg tog hjem på sommerferie. Luften er lidt køligere nu, og det er ikke lyst hele døgnet rundt. Den sidste del er jeg nu ret glad for, da jeg havde lidt svært ved at sove i foråret, fordi solen aldrig gik ned. Selvom jeg havde mørklægningsgardin, så var der noget ved, at jeg VIDSTE at solen skinnede udenfor, som gjorde det svært at sove. Jeg håber, at det kommer til at gå lidt nemmere med den del her på 2. etape på mit Norgeseventyr. Faktisk er jeg ret spændt på, at se vejret gå fra lys til mørke. For sådan bliver det. Det ender med, at det er mørkt hele døgnet. Dét er jeg spændt på. Mine kollegaer har fortalt mig, at jeg skal glæde mig til at se det, fordi det skulle være så smukt. Med mørket kommer nordlyset også. 

Jeg er flyttet.

Jeg har fået en stor og helt nybygget lejlighed. Det er virkelig opgradering x 1000. Her er lyst, masser af plads, ekstra værelse (til gæster, yay!) og så har jeg fået en stor og solrig terrasse. Dét er virkelig helt vidunderligt. Det er en helt anden følese at komme hjem fra arbejde. Jeg føler, at jeg kan slappe mere af i min fritid nu. Det er mega luksus. Det er en ny udsigt, jeg vågner til hver morgen (se billedet). 

Jeg mødte glad og forventningsfuld ind på arbejdet i mandags.

Før ferien havde jeg arrangeret den bedste "opstartuge", og havde glædet mig rigtig meget til at tage fat. Kl. 10.00 bliver jeg ringet op af min chef. Jeg skulle coronatestes, gå hjem og vente på svar. OK, tænkte jeg - så er jeg vel tilbage på arbejde igen i tirsdag. Men dagene er gået og først i dag, fredag, har jeg fået svar: Jeg har ikke Corona. Heldigvis. Men det betyder også, at jeg ikke har kunnet lave alle de ting, som jeg have planlagt i denne uge. Jeg har så derimod brugt tiden på at lande i alt det nye, og jeg har arbejdet i det omfang, jeg kunne. På den ene side har jeg nydt det, og på den anden side har jeg mærket af den pligtopfyldende del af mig har været lidt udfordret. Jeg er ikke så god tid ikke at yde det, som jeg bliver betalt for. Men jeg har ikke kunnet gøre en dyt ved det.

Så jeg har, blandt andet, læst en bog, som hedder: "Lev stærkt, dø smukt - en fortælling om at turde sige farvel" af forfatteren Mette Bording Nybo. En virkelig fin og rørende bog om at sige farvel til livet. Den vil jeg virkelig anbefale dig, hvis du er til ægte fortællinger, som sætter tanker og følelser igang.

 

Tanker omkring efteråret her i det høje nord.

Det er nu den 2. etape, jeg tager hul på. Jeg glæder mig sådan. I det hele taget, så har jeg bare glædet mig til at komme herop igen. Jeg føler, at der er så meget, jeg skal fagligt implementere og lære fra mig og personligt skal jeg opleve en masse. Det er sådan en dejlig følelse af, at der er så meget godt og spændende, som venter på mig. Arbejdskulturen og arbejdstempoet passer mig bare så godt. Det har virkelig overrasket mig, at jeg befinder mig så godt. Jeg er meget taknemmelig over, at jeg fortsat også har klienter i min egen forretning. Jeg er så glad for menneskers fleksibilitet. 

Jeg er meget, meget spændt på om jeg kan få besøg, grundet Corona. De første tre besøg er aflyst. Det er jeg naturligvis ked af og træt af. Min mand skulle være kommet og to gode veninder. Sådan lige på stribe, efter hinanden. Men, men, men.... Verden er i oprør, og Danmark er gået rød for Norge. Så.... Vi holder vejret, og krydser vores fingre for, at det lader sig gøre på et andet tidspunkt. Virkelig. Det hååååååber jeg - sådan helt ind i den inderste del af mit hjerte.

Fagligt, så skal jeg lave en masse undervisning/supervision af fagpersonalet heroppe. Jeg skal bidrage til en stor rapport omkring, hvordan vi højner trivsel omkring børn & unge i kommunen. Jeg skal i det hele taget ud og inspirere med mine systemiske tanker omkring børn og unges trivsel - og hvordan vi kan gøre det bedre. Vi kan altid gøre noget bedre, jo!

Personligt, så skal jeg på hvalsafari, sejle på den stærkeste tidevandsstrøm i verden, vandre på svartisen, besøge Tromsø og måske Lofoten. I det hele taget så venter der så mange spændende oplevelser. Forhåbentlig sammen med gode mennesker, så vi skaber nye minder sammen. 

 

Hvad laver jeg heroppe?

Hvis du er i tvivl, så kan du læse med her:

Nyt kapitel i mit arbejdsliv.

eller her:

Hvad skal jeg så lave i Norge? Plus, svar på nogle af alle jeres kommentarer.

eller her:

Ud i det blå.

 

Følger du med?

Skriv endelig, hvis du har nogle spørgsmål til mig. Eller har lyst til at høre noget mere. Måske drømmer du selv om, at gøre noget andet i dit arbejdsliv for en stund? I så fald, så kan jeg berette at de virkelig mangler arbejdskraft heroppe. Psykologer, lærere, pædagoger, jordemødre er især i høj kurs. 

 

Hav dig en skøn fredag aften. Jeg tror, at jeg vil sætte mig ud og lave en Mindfulnessøvelse og bagefter indfinde mig på sofaen og se en film. Weekenden er uden planer, indtil nu, så mon ikke jeg skal UD i naturen og suge til mig?

 

De kærligste hilsner

Camilla.

 

 

 

 

 

Psykolog Camilla

Kontakt

Tlf. 50 46 14 95
Send besked