Denne hjemmeside benytter cookies
Vi bruger cookies for at kunne tilbyde den bedste brugeroplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden går vi ud fra, at du accepterer brugen af cookies.
x

Roller og mønstre

fredag 7. november 2014
psykolog_camilla_om

Hvilke roller spiller du? Hvilke mønstre er du DYBT begravet i? Mønstrene kan være så dybt begravet i dig, at de aldrig kommer frem i sollyset. 

Jeg har ofte spillet rollen som knokleren. Jo mere jeg knokler, jo mere anerkendelse/opmærksomhed får jeg. Opmærksomheden kan både komme udefra, i kraft af at andre mennesker siger noget i retningen af: "Hold da op, hvor arbejder du meget - pas nu på dig selv" (Anerkendelse for, at jeg arbejder meget = jeg bliver set.) Men opmærksomheden kan så sandelig også komme indefra. Kroppen skriger jo, når vi knokler. Den vil faktisk helst ikke være med til det. 

Jeg har også ofte spillet rollen, som hende der kunne hjælpe med alt. I ved, hende psykologen, som skulle have et svar klar, når jeg blev spurgt om alt muligt imellem himmel og jord. Jeg har været så fedtet ind i de mønstre, at jeg simpelthen ikke har kunne se det selv. Men igennem mere og mere bevidsthed på det (og i kraft af hjælp), er disse mønstre virkelig blevet tydelige for mig. Først når vi bliver bevidste omkring mønstre og roller, så kan vi gøre noget ved det. Alt det, der ligger og roder rundt udenfor vores bevidsthed, kan vi ikke gøre noget ved. Dét, der er gået op for mig er, at jeg faktisk IKKE behøver at have et svar parat, hver gang jeg bliver spurgt om noget. Det er OK, at jeg er stille og bare lytter. Jeg behøver så sandelig heller ikke knokle mig til succes.

Mønstrene vil altid banke på. De er der for at hjælpe os med at mærke kontrasterne i alt, hvad vi gør. Altså, at når noget mærkes off - så er det et clue/kontrast til os omkring, at gå en anden vej. 

Er det nemt? Nej, for søren. Jeg øver mig stadig, og det kræver meget mod og bevidsthed at gå med det, som bare mærkes rigtigt for mig. Det behøver jo ikke være sandt for andre.

Jeg synes altid, at det er så spændende et emne at gå på opdagelse i. Det er også et meget dybt emne, som ofte kræver, at der kommer en hjælper på banen.

Jeg ønsker dig en god weekend.

Kærligst,

Camilla.

Psykolog Camilla

Kontakt

Tlf. 50 46 14 95
Send besked