Denne hjemmeside benytter cookies
Vi bruger cookies for at kunne tilbyde den bedste brugeroplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden går vi ud fra, at du accepterer brugen af cookies.
x

Mange får lige netop nu, det de higer efter...

søndag 22. marts 2020
stress (1)

Mange er hjemme.

Børnene er hjemme.

Der er tid.

Der er en ny ro omkring os.

Der er faktisk ikke så meget, som vi skal nå....

 

Mange af os hjemme, enten alene eller sammen med vores familie, stort set hele tiden.

Det er en alletiders chance for at se på, hvad du er taknemmelig for. Måske både indenfor din egen lille familie, men også hvad du sætter pris på i den hverdag, som vi alle har måttet kysse farvel for en uge siden.

Hvis du læste med på mit forrige indlæg: Alene i fællesskabet, så vil du vide, at jeg bestemt var udfordret de første dage, da verden blev helt anderledes. Jeg blev både urolig, irriteret, vred og ked af det. Som dagene nu er gået, så har der indfundet sig mere og mere ro. Lige i går blev jeg trist igen, og måtte ud i skoven og gå en lang tur. Sådanne timer er der naturligvis også i mit liv. Men mest af alt lige nu, så har jeg affundet mig med situationen, og jeg prøver at få det bedste ud af dagene. Jeg skulle slet ikke have været i Danmark lige nu, så jeg nyder også tiden med min mand og drengene. 

I går, i skoven, mødte jeg Linda. Linda har været med på min uddannelse. Linda er pædagog. Vi kom til at tale om det med, at vi forældre måske kan komme til sætte mere pris på skolen/SFO´en, nu hvor der er lukket. Det fik mig til at tænke over at alt det, som vi kan gå og småbrokke os lidt over i hverdagen, måske alligevel ikke er så ringe endda? Måske kunne netop nu være en tid, hvor vi alle minder os selv om, at vi faktisk lever i et godt og trygt samfund - hvor de fleste gør det bedste, de kan. Der er altid noget, som kunne optimeres (det er for for iøvrigt alle steder), men på bundlinjen, så lever vi faktisk i et rart samfund, hvor vi trygt kan sove om natten. 

Jeg læste at flere, som er sygemeldt med stress, oplever en signifikant nedgang i deres symptomer i øjeblikket.

Der er ikke noget, som de skal. Der er en ro omkring dem, som de ikke har oplevet før. Alle dem, som er omkring dem som er sygemeldt, har også fået mindre travlt. Jeg tænker, at det måske er godt nok, at vi har tabt pusten lidt, og at vi tvinges til at kigge lidt indad. Ind i vores kerne, ind i vores værdier, drømme og længsler. Kravene er sænket, og omsorgen for hinanden er blomstret. Det er tankevækkende.

Tænk på, hvad denne tid tvinger os til, og hvad vi faktisk kan tage med os ud på den anden side, når det bliver helt almindelig hverdag igen. Hvad er det, vi har så travlt med? Og er det vigtigt, det vi har så travlt med? Næstekærligheden er i øjeblikket meget tydelig i vores samfund. Vi udviser samfundssind, og passer på hinanden. Dyder, som jeg tænker at godt at huske, på den anden side. 

Jeg ved det ikke, men måske trængte vi alle til et kollektivt "wake-up call"?

Hvad løber vi efter, hvad er det, vi skal nå? Hvor er vi på vej hen, og er der mening og kvalitet på den vej, vi løber ud af i den almindelige hverdag? Flere af de deltagere, som var med på mit seneste Retreat, har skrevet til mig. De er så taknemmelige for det, de lærte af mig. Det passer bare så godt sammen med det, som sker lige nu. Evnerne til blandt andet at være nærværende, og til at finde roen, har aldrig været mere aktuelle. Mange af dem oplever, at det arbejde vi lavede omkring værdier, virkelig kommer til sin ret, lige nu. Sådan virkelig til sin ret. Der er ingen vej udenom i disse dage. Det er virkelig et godt tidspunkt at kigge indad. Lever du i tråd med dine værdier? Kunne du tænke dig at jeg lavede et lille mini-forløb omkring værdier? Det går jeg og summer lidt på nemlig, så hvis ja - SÅ skriv endelig "JA til værdier" i kommentarfeltet.

Gad vide, hvad du sætter pris på lige nu?

Nå, men for at vende tilbage til overskriften: Hvad får du lige nu, som du faktisk har higet efter - måske endda længe? Hvis det fx er mere tid med børnene, så prøv at se på, hvordan du bruger tiden. Taler du med dem? Spiller du et spil med dem? Er du optaget af, hvad de er optaget af? Altsammen noget, som der lige nu er stor mulighed for. Det er en gave.

Måske er du alene? Så kunne det være, at du lige nu er glad for, at du kan læse din bog færdig. Fordybe dit i et emne, som du har været interesseret i længe? Måske kan du begynde på at lave risotto fra bunden? Lige nu kunne det være en alletiders mulighed at få en meditationspraksis. Husk, at du hos mig kan købe meditationer, til en billig penge: Camillas webshop. Det synes jeg, selvsagt, at alle skulle blive optaget af. Det hjælper virkelig i denne tid.

Min liste:

  • Jeg sætter pris på, at vi kan sove lidt længere end vi plejer.
  • Jeg sætter pris på, at mine klienter har været omstillingsparate, og er gået med over til online så hurtigt.
  • Jeg sætter pris på, at jeg er i Danmark.
  • Jeg sætter pris på, at jeg lever i et samfund, hvor vi i dén grad bliver passet på.
  • Jeg sætter pris på, at vores drenge er så cool. De har virkelig taget alt dette med en passende portion ro og alvor. 
  • Jeg sætter pris på, at vi rykker sammen som familie. Jeg oplever, at vi passer på hinanden. Både os fire, men også at vi er opmærksomme på min øvrige familie. 
  • Jeg sætter pris på, at solen skinner.
  • Jeg sætter pris på, at jeg bor så tæt på skoven, som virkelig får mange besøg i denne tid.
  • Jeg sætter pris på, at jeg idag skal bage de der lækre gulerodsbrud fra Meyers bagebog.

 

Som du kan læse, så er det små og store ting, der fylder for mig lige nu. Jeg tror på, at det er vigtigt at tage det hele med i puljen, i denne tid. Huske os selv på, at vi faktisk har meget godt i Danmark. Måske kunne det netop også være i denne tid, at du rækker ud efter din familie og venner, hvis du har brug for en snak eller en hjælpende hånd. Hjælpsomheden er stor i Danmark lige nu. Husk det!

 

Nå, det var lidt søndagstanker herfra Aarhus Ø. Hvad er du optaget af i dag?

 

Kærlig hilsen

Camilla.

Psykolog Camilla

Kontakt

Tlf. 50 46 14 95
Send besked