Denne hjemmeside benytter cookies
Vi bruger cookies for at kunne tilbyde den bedste brugeroplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden går vi ud fra, at du accepterer brugen af cookies.
x

Holder du pauser og lader op?

fredag 29. august 2014
strand (1)

Vi lever jo efterhånden i en verden, hvor dét at præstere er det nye sort. Vi skal opnå mere og mere og have mere og mere. Ellers så (tror) vi, at lykken udebliver. Derfor render så mange mennesker rundt i et eller andet hamsterhjul efter et eller andet mål, som de ikke længere selv kan få øje på. For hvad skaber egentlig lykke?... Tja... Et stort spørgsmål, som jeg alligevel lige slynger ud i luften. 

Hvad gør dig glad? Helt ind i knoglerne? Sådan helt reelt?... Uden nogen andre behøver at få det af vide. Prøv at sum lidt på det, og evt. skriv det ned. Er det et mål, som kunne være godt gå efter?

Engang troede jeg, at dét at knokle gjorde mig glad. Jeg er flasket op med, at hårdt arbejde betaler sig. Så den del af livet har jeg ret godt styr på. Jeg kan sagtens finde ud af at arbejde, og jeg kan også finde ud af at tjene penge. Derimod har det har faktisk været en kæmpe stor øvelse for mig, at lære at slappe af. Hvordan har DU det med at give slip og slappe af? Er du så doven? Ugidelig? Ubehjælpelig? For mange er det vildt svært at give slip og mærke, hvordan de bedst lader op. Fordi det har de aldrig rigtig beskæftiget sig med. Eller blevet støttet i af omgivelserne.

Jeg har nu lært, at det at lade op er livsnødvendigt. Jeg tager derfor mange flere pauser end nogensinde før i mit liv. F.eks. lange sommerferier, fridage og små afstikkere i løbet af året. Det er blevet meget klart for mig, at det er i pauserne, at guldet gemmer sig. Det er dér, jeg bliver mega kreativ og pusler med tingene. Det er der, hvor jeg får nye ideer, som rent faktisk betyder, at jeg kan tjene flere penge, og få råd til endnu flere pauser. 

På tirsdag stikker jeg af til Rom i 5 dage. Jeg STORglæder mig. Virkelig. Jeg kan faktisk også mærke, at jeg trænger til en lille pause. Før i tiden havde jeg knoklet videre, men det er slut nu. Nu NYDER jeg den tid og de oplevelser, som jeg giver mig selv. Og jeg ved bare, at jeg kommer hjem med fornyet energi, nye ideer og langt mere at give af.

Psykolog Camilla

Kontakt

Tlf. 50 46 14 95
Send besked