Denne hjemmeside benytter cookies
Vi bruger cookies for at kunne tilbyde den bedste brugeroplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden går vi ud fra, at du accepterer brugen af cookies.
x

Glad for at få kræft?

torsdag 28. april 2016
kræft

Som I ved, så har de seneste uger været fyldt med frygt og en bange mavefornemmelse, sådan mere eller mindre døgnets 24 timer.

Lige før påske fandt lægerne en tumor i min mors albue, og lynhurtigt gik maskineriet i gang. Ord som: Leukæmi, metastaser, mislyde på lunge m.m. begyndte at fylde, ikke kun i mit, men også i min families hoveder og hjerter.

Ventetiden…

Det hele begyndte at blive gjort op i: ”Hvor lang tid skal vi så vente på næste svar?” eller"hvornår skal det næste så ske?" Ventetiden er sådan en underlig størrelse. På den ene side var den uudholdelig, fordi den kaldte på tålmodighed, og på den anden side var det sådan et dejligt frirum, fordi vi ikke vidste, hvad vi skulle forholde os til (hvilken på en underlig måde kan give en følelse af pause).

Efter 6 uger med masser af undersøgelser, fortvivlelse, frygt og angst kom svaret: Min mor har "kun" kræft i hendes albue. Sikke en lettelse! Som min mand sagde til mig: ”Tænk, at man kan blive så glad for at få kræft”. Og ja… Det er da en underlig og en spøjs ting at blive glad for, men det er faktisk lige præcis sådan, det er. Vi er super glade alle sammen. Det blev nærmest fejret, og vi jubler fortsat. Det ser nu ud til, at det kan klares med stråler, og så er det det! Armen skal ikke engang sættes af.

Sådan en rutsjetur, rent følelsesmæssigt, er godt nok vanvittig. Det håber jeg ikke, at jeg skal opleve igen, foreløbigt. Jeg kan sætte mig meget mere ind den angst, der er forbundet med kræft nu. Det er jo en vanvittig sygdom, som tager så mange liv med sig, hvert år. Kræft tager jo ikke kun den syge med sig, men efterlader også en masse spor hos de efterladte.

Hvorfor dele noget så personligt? 

Jeg har tænkt på, om det er for personligt at dele denne situation med dig, kære læser. Nu er der bare det, at jeg er mig - hele mig, og ikke kun halvdelen af mig selv. Så når der sker nogle ting i mit liv, så deler jeg ud. Mange kan relatere sig til det, og jeg har fået så mange søde beskeder omkring mit indlæg vedr. sårbarhed. Det kan du læse her: Camillas indlæg omkring såbarhed.

Sygdom, død, frygt og angst er noget som vi alle sammen får ind på livet, på et tidspunkt. Ingen slipper. Derfor har jeg valgt at åbne op. Jo mere vi kan tale om det, jo nemmere bliver at være med det, som sker. Der er så meget tabu og ting vi ikke snakker om, når det kommer til disse emner – af mange forskellige grunde, men det ønsker jeg at bryde op med. Det er lettende, når mennesker spørger til mor. Det er rart, at der bliver tænkt på mig, og os alle, i denne situation. Det har været sådan en fin oplevelse for mig, at jeg gerne måtte give slip - og bare være ked af det. Når vores fundament rystes, så giver det efterskælv hele vejen igennem vores system. Det er helt almindeligt og normalt. Det må gerne være der. Det er en del af processen.

Dét, at det så ikke var så slemt, som vi allerede havde frygtet og ligget søvnløse over, er jo dejligt. For os. Det er ikke alle forundt. Jeg sender en masse tanker til jer, som kæmper derude. Jeg kan ikke sætte mig fuldstændigt ind i jeres situationer, men jeg har nu selv fået lov til at smage en lille bid af det – og det smager ikke godt. Styrke til jer.

 

Kærligst,

Camilla.

Ps. Min mor er den sejeste, jeg kender! Jeg er så heldig, at jeg har en mor, som jeg har delt/deler mange oplevelser med. Vi har rejst ud i verden sammen, og vi har smagt på livet, sammen. Det er jeg SÅ taknemmelig for. Jeg tror, jeg kunne fylde blogindlæg med de ting, som vi har oplevet sammen. Det er heldigvis ikke slut med den slags oplevelser med hende.

Jeg vil blot, med denne lille indskudte sætning, sige til dig at, hvis der er noget du drømmer om at dele med din mor/far/veninde/mand/kone, så gør det! Gør det vigtigt. Lige pludselig så kan det måske være for sent eller for svært. 

Psykolog Camilla

Kontakt

Tlf. 50 46 14 95
Send besked