Denne hjemmeside benytter cookies
Vi bruger cookies for at kunne tilbyde den bedste brugeroplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden går vi ud fra, at du accepterer brugen af cookies.
x

Folkemødet på Bornholm.

søndag 17. juni 2018
blog billede (2)

Er lige landet hjemme...

Weekenden er blevet brugt på fantastiske Bornholm. Jeg har ikke været på Bornholm i en menneskealder, så jeg glædede mig helt vildt til et gensyn med Solskinsøen. Det hele flaskede sig bare fredag, hvor vi drog afsted. Vi havde masser af højt humør og energi kl. 05.14 fredag morgen.  

Lidt mere om baggrunden om vores tur.

For nogen tid siden blev jeg kontaktet af Egmont Højskolen. De skrev til mig, men de troede, jeg var Hella Joof. Det blev jeg jo egentlig ret så beæret over:) Jeg ringede straks tilbage og sagde, at hvis ikke de kunne få hende til at komme, så stillede jeg hjertens gerne op. Jeg hørte ikke mere, og jeg glemte alt om det. Men så lige pludselig en dag, så ringede de igen, og de ville gerne invitere mig og hele min familie til Bornholm. Jeg skulle tale om LYKKE og LIVSKVALITET. Jamen altså... Det er jo emner, som jeg arbejder med hver dag, så det gjorde mig glad. Jeg sagde straks ja. 

Det er lidt sjovt, fordi...

jeg sagde sidste år til min mand, at jeg drømte om at komme til Folkemødet en dag. Nu var det lige pludselig virkeligt. Og så med mig som taler. Jeg var meget beæret og glad. Så vi drog afsted i fredags. Vores sommerhus var i Svaneke. Det er bestemt ikke en stor by, men en rigtig skøn by. Vi spiste dejlig mad og drak iskolde Svaneke øl. Solen bragede ned over os, og lige dér kom følelsen af lykke på besøg. Kender du de der ubevogtede øjeblikke, hvor lykken banker på? Sådanne øjeblikke kom mange gange i løbet af denne weekend.

Lørdag drog vi mod Allinge, hvor Folkemødet finder sted.

Jeg ved ikke, hvad vi havde regnet med. Men, hvor er det et fedt event. Virkelig. Masser af taler og interviews fandt sted rundt omkring i de mange, mange telte. Havnen i Allinge var fyldt med store, flotte skibe som også blev brugt som forskellige camps for forskellige organisationer. Vi gik bare og sugede det hele til os. Drengene synes virkelig også bare, at det var fedt. Vi overværede blandt andet et langt og inspirerende interview med Daniel Agger. Det var jo lidt sjovt, når nu vi har fået os sådan et par fodboldglade drenge. 

Solen skinnede fra en skyfri himmel, og humøret var bare dejligt højt. Der var virkelig mange, mange inspirerende mennesker. Folk fra TV, Mads & Monopolet var igang med at sende, politiske debatter m.m. I det hele taget kunne vi have brugt meget mere tid på pladsen. Men noglegange så må man gribe det, man kan. Og det var tilfældet for os denne gang. 

Vi fandt Egmont Højskolens telt. 

Du kan læse lidt om Egmont Højskolen her - ja tak! Det var det et arrangement i teltet, hvor flere taler skulle finde sted, i løbet af hele dagen, og som forskellige højskoler havde arrangeret. Egmont havde så arrangeret én time omkring LYKKE, hvor jeg havde fået en del af taletiden. Læs mere om højskolerne her - ja tak! 

Men Egmont havde hyret mig til at tale om LYKKE. Jeg havde fået 15 min. ikke lang tid, men lang tid til at fortælle det, jeg havde på hjertet. Jeg fortalte om en kæmpe stor undersøgelse fra USA omkring lykke og så rundede jeg den kære Freud. Han siger bl.a.om lykke: Mest mulig nydelse og mindst mulig smerte. Jeg nåede også at komme med mit eget bud på, hvad lykke er. De 15 min. gik så stærkt. Jeg fik sagt det, som jeg gerne ville.

Dét at Thyge og drengene sad på bænken og lyttede med var bare så fedt. Drengene har aldrig set mig arbejde før, så det var også lidt skønt.

Det er sådan, på Folkemødet, at folk kommer og går til de forskellige arrangementer. Og det er aldrig rigtig til at vide, hvor mange mennesker, som kommer. Hjalte talte: Det var 72 mennesker. Det var flere end forventet. Fedt!

Jeg var glad, stolt og lettet bagefter. 

Jeg håber, at jeg fik sået nogle gode frø. Jeg vil SÅ gerne holde flere taler, foredrag, oplæg (Ja, kært barn har mange navne), og det her var virkelig en drøm, som gik i opfyldelse, for mig. 

Resten af tiden på Bornholm gik med at udforske Folkemødet endnu mere, og derefter besøgte vi Gudhjem, spiste is og hørte 2 musikere på havnen, som spillede skøn musik imens vi spiste lidt tapas og hyggede os. Lørdag aften skulle vi Danmark spille fodbold kamp, og derefter gik jeg helt i brædderne af træthed. Jeg tænker, at min krop alligevel har været på overarbejde. Men jeg var også bare SÅ glad. Det der paradoks: En følelse siger noget, og en anden følelse siger noget helt andet. Kender du det?

Nu er vi hjemme igen.

En ny uge venter i klinikken. Masser af samtaler i Mejlgade, og SÅ på torsdag kører jeg Modul 3 på MBM-uddannelsen. Denne gang er det stilhedsmodulet. Det plejer bare at være SÅ godt, og jeg glæder mig som et lille barn til at tage alle de dejlige deltagere med ud på en rejse ind i stilhedens væsen. Det hører du mere om på fredag, når jeg er hjemme igen.

Tak for din tid og en lille reminder:

Så altså! Selvom de egentlig gerne ville have haft Hella Joof, så er det et godt eksempel på, at mulighederne ofte opstår spontant, og hvis vi er åbne og venlige overfor de mennesker, som vi møder på vores vej, så kan magien opstå. Jeg havde ALDRIG fået denne chance, hvis jeg ikke havde grebet chancen, og meldt mig på banen - hvis altså ikke de kunne få fat på Hella Joof ;) Men hvem ved? Måske havde de også vurderet, at de hellere ville have mig? Hvem ved - jeg ved det ikke, og det er egentlig også fuldstændig ligegyldigt. Jeg var der - en drøm gik i opfyldelse.

Så hermed en opfordring fra mig til dig: Grib nuet og mulighederne - mange af dem ligger foran dig.

Hav dig en fantastisk søndag aften. Jeg vil kravle ind i seng og læse i min nye krimi.

Kærlig hilsen

Camilla.

 

 

Psykolog Camilla

Kontakt

Tlf. 50 46 14 95
Send besked