Denne hjemmeside benytter cookies
Vi bruger cookies for at kunne tilbyde den bedste brugeroplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden går vi ud fra, at du accepterer brugen af cookies.
x

Børn og bæredygtighed?

tirsdag 13. november 2018
strong children

Det er nok ikke gået mange menneskers næse forbi, at netop dette emne er jeg meget optaget af.

Hvordan skaber vi mere bæredygtighed, i børnehøjde?

Det gør vi ved at starte ved os selv. Vi voksne skal lære at være. Bare være. Her. Lige nu. I dette åndedrag. Prøv at spørg dig selv:”Er jeg her lige nu?” eller spørg dig selv: "Hvor stresset er jeg lige nu?" Hvis du ikke er her, eller er max stresset, hvad får dig så til at tro, at dine børn er her? Børn er de fineste spejle på os. Så kig på dem og få svaret på, om du er her - eller om du er tusindvis af andre steder.

For nogen tid siden var jeg i Nyborg. Der hørte jeg Richard Davidson tale om Mindfulness og børn/unge – med forskning som baggrund for oplægget. Der er lavet forskning som viser, at når der investeres 1 dollar i børnenes evner til at træne: Empati, nærvær, ro og ikke mindst Mindfulness, så kommer det 7 gange igen – senere i livet. Der er simpelthen mindre kriminalitet og misbrug. I USA har de Kindness (venligheds) skoler. Her trænes, de førbeskrevne evner, HVER dag med vildt gode resultater. Det er f..... spændende. Det er så simpelt.

Der skal ikke investeres flere millioner i fx computere, Ipads eller andet godt IT stof. Næ – der skal investeres TID til nærvær, ro og fokus. Det er MÅ og SKAL simpelthen være vejen frem.

Jeg arbejder benhårdt på, at budskabet bliver spredt.

Jeg er ude og undervise i børnehaver, på skoler, i SFO´er og på universiteterne med budskabet: Bevidst nærvær. Oplægene har naturligvis forskellige vinkler, alt afhængig af modtageren. Men jeg tror virkelig på, at hvis vi kan komme helt ned i børnehøjde, og arbejde med Mindfulness, så får nogle mere bæredygtige børn og unge mennesker. Bæredygtighed, som holder igennem hele livet.

Når jeg er ude, så fortæller jeg meget mere om ALT det, jeg ved. Både i forhold til forskning, børns psykologiske udvikling og hvordan du, som voksen, kan få mere nærvær ind i livet - både i dit eget liv og i det liv, du har med børn og unge mennesker.

Så tøv ikke med at kontakte mig, hvis du synes at din institution/arbejdsplads kunne bruge et oplæg omkring temaet: Nærvær. Jeg tager land og rige rundt - med glæde.

Er det noget andet, du mangler?

  • Kalder uddannelsen?
  • Kunne du tænke dig at få flere faglige ben at stå på?
  • Er viden og forskning vigtig for dig?
  • Kunne du tænke dit et fagligt fordybende rum, hvor du kan gå i dybden med emnet?
  • Er konfliktniveauet for højt? Enten hjemme eller på din arbejdsplads?
  • Hvor er fordybelse, fokus, ro og nærværet i dit eget liv?
  • Trænger du (også) til et fokus på dig og din egen personlige udvikling?
  • Driver du en selvstændig forretning, og kunne du tænke dig at tilbyde forløb med Mindfulness som en del af din forretning?

Jamen, så er det nu.

Mindfulness for Børn - Mentoruddannelsen er åben for tilmeldinger, og der er 6 pladser tilbage.

Uddannelsen er helt unik. Der findes ikke nogen uddannelse, i Danmark, som kommer i nærheden af at kunne det samme. Hverken fagligt eller personligt.

Uddannelsen forandrer liv. 

Jeg er blown away i forhold til den transformation deltagerne kommer i, på uddannelsen. 

Jeg bliver så glad ved tanken om, at deltagerne går hjem og øver sig. Primært på sig selv og derefter på børnene. Det hele spreder sig som ringe i vandet. Det er en helt igennem fantastisk følelse, og jeg NYDER hvert minut. 

Mindfulness for børn - Mentoruddannelsen.

Jeg glæder mig til at se, hvilket hold der samler sig. Jeg er bare selv så stor fan af det, som jeg har skabt og tror på, at det er meget værdifuldt for dig, og de mennesker som er omkring dig, at du er med på denne uddannelse.

Hvad siger andre?

Det er altid rart at høre fra andre, som har deltaget på uddannelsen. Sådan har jeg det selv, når jeg skal lave en stor investering i mig selv og min egen vidensbank.

Derfor får du her noget af Dorthes feedback til mig. Både noget om, hvordan hun tog beslutningen og noget om mig som formidler. Dorthe er en pisse sej plejemor på Fyn. Hun er et utroligt dygtigt menneske med et hjerte af guld. Hun brænder virkelig for at gøre en forskel for børn.

Dorthe var med på hold 5.

Hvordan tog du beslutningen om at deltage på uddannelsen?
"Jeg lyttede til min mavefornemmelse. Jeg synes godt om at vi ikke skulle være så mange på holdet. Kunne mærke det kaldte på mig. Helheden af uddannelsen. Det kunne jeg ikke finde andre steder. Jeg ville gerne dygtiggøre mig indenfor mit fag. Min mand støttede mig i min beslutning, vi fandt pengene til det. Efter snakke med dig i telefonen vidste jeg, at det var det rigtige for mig."

Hvad synes du, der har været mest spændende?
"Det der har været mest spændende for mig har været oplevelsen af selve øvelserne - at jeg har mærket hvad de har gjort ved mig. 
Jeg har via mit job som plejemor været på mange kurser med forskellige temaer vedr omsorgssvigtede børn. Det har været spændende at tænke Mindfulness ind i deres verden."


Hvad synes du om mig som formidler?
"Ord om dig: sød, ligetil, kæmpe viden, dygtig, rummelig, et dejligt roligt og behageligt menneske, man føler sig tryg, formidler i et forståeligt sprog, man mærker du brænder for det, dejligt du deler meget fra dig selv... FANTASTISK !
Jeg GLÆDER mig til vi ses igen ❤️.
Det har faktisk været mega hårdt at sige farvel!"


Åh! Mit hjerte smelter sgu lidt.
Jeg bliver bare så glad og stolt over sådan en feedback. Så... Måske kan det hjælpe med at skubbe til dine drømme? Er det NU, at du skal med? Jeg ved ikke, om der kommer et hold 6. Så hvis det kalder det mindste, så kom med.

Skab en god torsdag for dig.

Kærlig hilsen

Camilla.

Psykolog Camilla

Kontakt

Tlf. 50 46 14 95
Send besked