• At give slip...

  fredag 15. september 2017
  skov

  Jeg spurgte på min Facebook side, hvad jeg skulle skrive om på bloggen i dag. Jeg har selv masser af gode ideer og temaer, men i dag spurgte jeg jer. Jeg fik forskellige beskeder på Facebook og på mailen, og jeg kunne bare mærke at "Give slip" var temaet for i dag. Så tak for den, Ditte.

  At give slip er stort. Og hvordan gør man?

  Allerførst, så skal du finde ud af, hvad du holder på. Fordi du kan kun slippe noget, du holder fast i.

  Så.... Hvad holder du fast i?

  • Er det en negativ historie?
  • Er det et destruktivt mønster?
  • Er det en idé om noget, som måske ikke er sandt?
  • Er det en mand, som ikke passer på dig?
  • Er det måske frygten for at være alene, frygten for at fejle eller frygten for ikke at være god nok?
  • Er det et arbejde, som ikke giver dig noget længere?

  .... Svarerne kan virkelig være mange.

  Så det er step 1: Hvad holder du på?

  Prøv at spørg dig selv, sådan helt ærligt, dette spørgsmål. Skriv det ned, helt konkret:

  "Jeg holder på....."

  Dernæst, så er det vigtigt at gå ind i det med nysgerrighed. Gad vide, hvad du har fået det til at betyde om dig? At du er sådan én, der .... Stil dig et nysgerrigt sted, hvor du virkelig giver plads til følelserne og mærker indeni dig, hvad der sker.

  Når man går ind i dette arbejde, så kan man komme i kontakt med en sorg, vrede, frustration eller en irritation. Fordi, du måske mærker at det ikke er sandt længere. Måske har det været sandt engang, og du har holdt fast i det at mange årsager. MEN du har måske flyttet dig? Du er måske blevet klogere eller mere moden? Du har måske lært noget siden dengang?

  Når du har gransket, vendt og drejet så skal du videre.

  Step 2: Accept.

  Det er, som det er. Du skal ikke jage fortidens spøgelse. Du kan kigge fremad og være med det, som der er lige nu. Acceptér, at du havde brug for at gemme dig bag en historie eller at du havde brug for det dysfuntionelle mønster for at passe på dig selv, fordi at du var bange for konsekvenserne ved ikke at have mønstret.

   
  Acceptér det, som du ikke kan ændre på. 

  Mange mennesker hænger fast i fortiden. Fortiden skal du lære af. Altid - så du ikke gentager det, som du ikke vil have mere af. Men du har kun dette øjeblik og dette åndedrag, dybest set. Fremtiden venter lige rundt om hjørnet. Og den er din.

  Accept er ikke nemt. Faktisk er det noget, som vi mennesker har ekstremt svært ved. Fordi vi går op i hovedet og analyserer og tænker ting til ende og i en uendelighed. Vi tror, at hvis vi tænker nok, og længe nok, så kan vi forandre tingenes tilstand. Det er bare sådan indrettet, at det ikke er sandt. Kun, og kun, ved hjælp af handlinger og nærvær kan vi ændre noget som helst i vores liv. 

   

  Step 3: Tålmodighed.

  Hvordan har du det egentlig med tålmodighed? Hvis du er et menneske, som er vant til at handle dig ud af enhver situation eller som lynhurtigt er videre, videre, videre så er det måske et ord som udfordrer dig: Tålmodighed. Tålmodighed med dig selv og dine relationer. Tålmodighed med, at ting tager den tid, som det tager.

  Når et mønster er grundlagt i dig, så er det typisk grundlagt for mange år siden. Måske allerede helt tilbage i barndommen. Derfor kræver det en enorm portion tålmodighed at ændre et mønster. Det tager tid. Drag omsorg for dig selv i den proces, fordi det kan godt gøre ondt. Måske skal du til at gøre noget andet, end du plejer, og det er ikke nødvendigvis nemt. 

   

  Step 4: Træk vejret og hav tillid.

  Det er OK, at du er her. Det er OK, at du kæmper med det, som du gør. Det er OK, at du gerne vil ændre noget i dit liv. Det er OK, at du gerne vil have mere balance. Det er OK, at du gerne vil komme hjem til dig selv. Det er OK, at du gerne vil give slip. Det er er OK, at du er DIG!

  Træk vejret. Prøv at læg dig på sengen, læg hænderne på maven og mærk, hvordan åndedrættet vandrer ud og ind af din krop. Træk vejret dybt 10 gange. Og så gå tilbage til din egen helt almindelige vejrtrækning igen og læg mærke til, hvordan vejret vandrer ud og ind af din krop. Konstant og så igen.

   

  Step 5: Al udvikling starter med nærvær.

  Hvis du ikke er nærværende med dig selv, dine tanker eller følelser så ved du ikke, hvad du skal slippe. Så nærværet er helt ekstremt vigtigt for, at du kan rykke dig. Så hver gang du skal sige noget, så mærk efter om du virkelig mener det, du siger. Hver gang du skal noget, så tjek ind med dig selv - er det egentlig noget, du har lyst til. Hver gang du tager et bad, så læg mærke til om du er i badet. Hver gang du skal spise, så læg mærke til om du er sulten eller er du egentlig mere træt?

  Osv.... I den dur.

  Mange lever et liv udenfor deres eget nærvær. Og derfor ved de heller ikke, hvor de gerne vil hen. De ved ikke, hvad der nærer dem eller, hvad de har lyst til. Så kom ind og MÆRK din lyst, dine drømme, dine længsler og mærk dine følelser og mavefornemmelser. Leg med det og se, hvad der sker.

   

  Step 6: Drag omsorg for dig selv i denne proces. 

  Det er ikke altid nemt at give slip. Det er ikke altid nemt at finde rundt i, hvorfor det er vigtigt. Det er ikke altid nemt at se vejen, fordi der kan være ret så mørkt. Så opsøg hjælp til processen, hvis den virker uoverskuelig for dig. Vi kan ikke se os selv. Vi har brug for spejle at kigge i, og vi har brug for ærlige mennesker omkring os. Især, når vi skal slippe noget, som er svært.

  Jeg har også skulle slippe en masse igennem mit liv. Et meget nærværende eksempel er: Jeg har især, på det sidste, skulle slippe ideen om, at jeg "er sådan én, som ikke kan tage tiden til at dyrke motion". Jeg har en tendens til at gøre alt muligt mere vigtigt. Andre mennesker er vigtigere, arbejdet er vigtigere eller min familie er vigtigere. Men faktum er, at det handler om, at jeg skal skabe plads og tage tiden til MIG.

  Jeg har skullet foretrække mig selv fremfor andre. Fordi det er MIN tid. Så jeg har skullet arbejde med et mønster af, at kun være noget for andre. Nu skal jeg være noget for mig selv, og jeg skal gøre det vigtigt. 

  Kan du se, hvad jeg mener?

  Og sådan skal vi slippe alt muligt...

  Så en lang historie kort: Gå på opdagelse i forhold til, hvad du holder på. Acceptér, at det er der. Hav tålmodighed, træk vejret og hav tillid til at alt er godt. HUSK dit nærvær og drag omsorg for dig selv i processen. 

  Står du i noget specifikt lige nu, som du skal slippe? 

  Er der noget specifikt, som er svært?

  Er det lykkedes dig at slippe noget i dit liv og har du lyst til at dele?

  Kærlig hilsen

  Camilla.

   

   

   

   

   

   

  Skriv kommentar - Antal kommentarer:  
 • Skal din historie bestemme dette øjeblik?

  fredag 8. september 2017
  ensomhed

  "Jamen Camilla, sådan gør vi ikke i vores familie", eller "det kan godt være, at du har nemt ved at sige det, du mener, men det har vi ikke gjort i vores familie" eller "vi har ikke været vant til at give hinanden komplimenter, så derfor er det svært at rose min søster".

  Sådanne former for sætninger hører jeg tit. "At sådan gør vi ikke.." Eller "det har vi ikke lært...." 

  Jeg køber bare ikke præmissen!

  Jeg forstår godt, at det kan være svært. 

  Jeg er med på, at bevidstheden skal skabes omkring, hvornår (og hvorfor) historien omkring en bestemt adfærd er skabt. Men jeg køber ikke, at det skal fortsætte i en uendelighed.

  Hvis der er noget, som du har brug for at gøre op med, så er der kun én vej: Det er fremad!

  Fx. kan konflikter, i familier, være ret så indviklede indimellem. Stilheden kan være larmende, også selvom det hele sitrer, og alt skriger til himlen om, at der er noget at tale om.

  Men der er ingen, som tør tage teten.

  Der er ingen, som tør tage ansvareret for det første ord.

  Det er blevet svært fordi, at der er gået lang tid.

  Det er især blevet svært, fordi at der ikke er nogen, som tager ansvaret.

  Mange børn, uanset alder, føler at det er forældrene, som skal tage initiativet.

  Jeg forstår tanken! Jeg er med på præmissen. De voksne skal altid i udgangspunktet tage ansvaret.  

  Indimellem er der ting, som gør dette svært. Meget tit handler det om manglende bevidsthed og manglende mod. Nok især det første. Bevidstheden om, at en adfærd har en påvirkning et andet sted i systemet (herunder i familien) er ikke alle forundt. Desværre.

  Mange mennesker tror, at de kan gøre hvad som helst. Sige hvad som helst. Uden at det har en pris. 

  Jeg tror ikke altid, at det handler om, at man vil stå stejlt på sit. Nogengange, så tror jeg også at det handler om, at man simpelthen ikke er klar over, hvordan ens egen adfærd påvirker resten af systemet. Fordi, det har man ikke lært. Det har man ikke fået med i kufferten.

  Indimellem må barnet, også selvom man er blevet voksen, tage teten og få kontakten taget.

  Det er bare vigtigt, at der er en bevidsthed omkring, hvordan du så er i kontakten. 

  Du kan kun tage ansvar for din del af relationen. Start alle sætninget med "jeg mærker" "jeg synes" eller "Jeg føler" og så..... hvad der nu engang er svært. Lad altid være med gøre den anden forkert. Det er ikke altid af ond vilje, at en potentiel konflikt lever. 

  Så! DU bestemmer faktisk, hvordan historien skal skrives fra i dag. DU bestemmer om det, du har lært, skal fortsætte med at være dagsordnen. Det behøver den ikke. Men du skal turde at gøre noget andet, end du plejer.

  Hvad tænker du om disse ord? Giver det mening? Har du prøvet at stå i en konflikt, som du måtte løse - også selvom du følte, at det var uretfærdigt?

   

   

  Skriv kommentar - Antal kommentarer:  
 • Langsom start...

  fredag 1. september 2017
  langsom

  Hvordan går det med din langsomme livsstil?

  Jeg har lavet et lille eksperiment. Jeg står op 15-20 min. før resten af familien vågner. Jeg laver min rutine: Drikker vand med citron, kaffe og sætter mig og læser på altanen. Ahhh.... Alenetid, hvor jeg vågner og min krop elsker det.

  En bonus er: Jeg har et helt andet overskud, når resten af familien vågner, og dagen skal igang. Det er hermed en anbefaling.

  I dag læste jeg dette citat i min bog:

  "Every time you check your phone in company, what you gain is a hit os stimulation, a neurochemical shot, and what you lose is what a friend, teacher, parent, lover, or co-worker just said, meant, felt"

  SMASK! Jeg har længe gået med en irriterende følelse overfor skærme. Ikke at jeg er hellig, for det er jeg ikke. Men jeg synes, at de fylder meget. I alles liv. I sommerferien skubbede jeg Facebook til side - det var faktisk rart. 

  Herhjemme sover vi heller ikke med vores telefoner. De ligger på køkkenbordet om natten. Jeg har et gammeldags vækkeur. Det fungerer helt vildt godt. Om morgenen kan jeg også se, at det er væltet ind med snaps på drengenes telefoner. Også klokken meget sent. Jeg synes, at det er en balancegang at lære drengene om online/offline tid. Vi prøver så meget som muligt at fortælle dem om det, men de skal jo også gøre deres egne erfaringer. Men der er nogle grundlæggende ting, som vi ikke vil have - fx. at sove med telefonerne, og at ca. en halv time før sengetid er der også lukket for skærme. Der skal der læses i en helt almindelig bog. 

  Børn spejler jo altid os, som forældre. 

  Når vi forlanger den slags, så skal vi jo også øve os rigtig meget i at gøre det selv - det er klart! Men der er virkelig noget afhængighed omkring skærmene, som er vild nok og tiltrækkende. Men det bliver (heldigvis) mere og mere moderne at gå offline og få not-smart-phones. Jeg har noglegange tænkt på om mit firma kan løbe rundt uden Facebook fx. Men jeg bruger det rigtig meget til at komme med mine budskaber, og mange melder sig til kurser derfra. Så jeg er ikke helt sikker...?

  Jeg tror egentlig, at dette skriv skal ses som en opfordring til et gå mere offline. Skal vi øve os? Prøv at se her. Det er egentlig ret simpelt, fx.: 

  • Fra kl. 18 er der ikke mere skærm på din Iphone/Ipad.
  • Næste gang dit barn vil i kontakt med dig, så svarer du uden en telefon i hånden.
  • Eller slå WIFI fra din computer. 
  • Køb en bog og LÆS uden telefonen i nærheden.
  • Tag en HEL lørdag uden Facebook/Intagram.

  Det er små ting, men det er altid de små bække, som batter noget. Det gælder jo i virkeligheden i alting. Forandringer kommer af de små justeringer som vi gør i livet. 

  Er du med på at prøve? Og hvad vil du gribe i som det første?

  God fredag til dig.

  Kærlig hilsen

  Camilla.

   

  Skriv kommentar - Antal kommentarer:  
 • At være på udkig efter det uanede…

  tirsdag 29. august 2017
  usa

  Sikke en sætning at få slynget i hovedet. BANG! Den sad lige i smasken.

  Egentlig skulle jeg sove. Jeg skulle gå tidligt i seng ovenpå en god første skoledag. Det er første skoledag for mig i dag, fordi at jeg har tilmeldt mig en 2-årig efteruddannelse. Jeg skulle gerne om 2 år være Metalog. Hvad er det så?, tænker du måske? Dét at gå på metaniveau, og se tingene ovenfra er en kæmpe gave når man, som jeg, arbejder som psykolog. Det skal jeg trænes i.

  I Danmark er der et behov for faglig opkvalificering af os, som arbejder med børn i det psykiatriske og kliniske spektrum.

  Der er brug for viden omkring, hvordan vi på både et teoretisk og praktisk niveau skaber gode udviklingsprocessor for mennesker. Jeg skal lære at tage en mere central rolle, når det kommer til dén opkvalificering. Det er en uddannelse, som tager udgangspunkt i, at vi mennesker er et produkt af den verden, som præsenteres for os. Både den biologiske, den psykologiske og den sociale verden. Det handler både om hjernens plasticitet og om, hvor vigtige vores relationelle forhold er i forhold til udviklingen af gode, sunde relationer i vores liv.

  Børn i dag begår sig på så mange forskellige arenaer. De har brug for at blive støttet i den kontekst hvori de befinder sig. De bevæger sig også konstant. Det gør vi alle sammen. Alt er i bevægelse.

  Det er også en personlig udviklingsrejse.

  Det at være sammen i en gruppe med 24 andre, og helt nye mennesker, er en gave, men også en trætheds-belastning. Jeg skal virkelig trække på min ekstroverte side, og samtidig også ære min introverte side sådan to dage. Så jeg går nogle ture, går tidligt i seng og fordyber mig i min bog. Men hovedet snurrer helt rundt, og ideerne popper op, som popcorn. Det er mega fedt.

  Så det er det, jeg laver i disse dage - og i perioder over de næste 2 år. Jeg går sjældent i stå, og vil gerne blive ved med at være god til det, jeg laver. Jeg elsker dét og mit arbejde.

  Det ville jeg bare lige fortælle dig. Jeg er helt opslugt af det, og jeg tænker at det giver enormt god mening i forhold til dét arbejde, jeg har i klinikken. Både i forhold til børn og voksne.

  Hvad laver du i disse dage? 

  Skriv kommentar - Antal kommentarer:  
 • Langsom Livsstil.

  fredag 25. august 2017
  boganbefaling

  Så er jeg ved at være på plads igen efter ferien. Det har godt nok været en dejlig sommerferie i år. Vi forsøger fortsat at hive al saft og kraft ud af solen, vandet, tiden og nærværet. Vi synes egentlig, at vi lykkes ret godt med det. 

  Det er der flere grunde til.

  Èn af de helt store grunde er, at min kære mand er kommet hjem. Han har sagt sit job op. Der er flere, der har spurgt til, hvordan det kan lade sig gøre. Jeg er igang med at nedfælde nogle af de tanker og overvejelser, som vi har gjort os i den forbindelse, men jeg er ikke helt færdig endnu. Men jeg kan helt kort sige, at det er én af de bedste beslutninger, som vi har truffet for vores familie MEGET længe. Sammen med beslutningen om at slippe huslån, have og andre at de fortræffeligheder der er ved at have hus. Vi solgte huset, og sidder nu til leje i en fantastiske lejlighed ved vandet på Aarhus Ø. Vi har sluppet alle økonomiske bindinger, og har i stor stil valgt FRIHED til. En værdi som betyder så uendelig meget for os begge to. Vi er taknemmelige hver dag for det liv, som vi har skruet sammen lige nu. Alt går jo i bølger, men lige nu er alt godt, og det STORnyder vi.

  Vi skal også huske at dele når det hele går godt.

  Selvom det kan føles helt mærkeligt at sige det højt, hvis andre kæmper. Men du kan netop være det lys, som de har brug for. Det er et dilemma, som mange kan befinde sig i fra tid til anden: At turde lyse med et stærkt lys af frygt for, at andre ikke kan holde det ud. Men det må og skal ikke holde dig tilbage. Husk det!

  En anden ting, som jeg har fokus på lige nu....

  Er "Langsom livsstil". Jeg forsøger virkelig at sætte tempoet ned. Jeg bruger dagligt dét, som naturen kan tilbyde af fred og ro. Jeg læser og går tidligt i seng. Jeg prioriterer god mad, Bikram yoga, mindfulness og i det hele taget L.A.N.G.S.O.M.H.E.D i stor stil. Det gør noget ved hjernen, når den kommer ned i gear. Når den får lov at fordybe sig og fjerne unødvendig støj. Det gør så godt. Jeg har i mange år dyrket nærværet og mediteret. Nu udvider jeg min horisont og integrerer kroppen i højere og højere grad. Jeg er nysgerrig på, hvad der sker, både i kroppen og psyken, når jeg får skabt en tættere forbindelse imellem disse to.

  Jeg vil virkelig gerne slå et slag for langsomheden.

  For nærværet.

  For fordybelsen. 

  For intuitionen.

  For mavefornemmelsen.

  I går skrev jeg følgende på min Facebookside:

  'If something' not right, It's wrong' (Bob Dylan) 

  .... kan du mærke ordene og kraften i dem? Det kan jeg. 

  Det handler om intuition og om at følge det, som kalder indefra. Der er en stemme, som hvisker til dig. Stemmen bliver mere og mere skinger, hvis ikke du lytter.

  Hvor er du lige nu? Er du glad? Er du spændt? Er du trist? Er du bange? Er du vred? 

  Alle følelser er OK, men lytter du? Hvis du ikke lytter, undertrykker, så vil du få følelsen af, at noget er forkert. 

  Øv dig i at lytte. Øv dig i at ære og nære de følelser, som der er. Måske kræver nogle af dem handling, måske kræver nogle af dem blot at du skaber en relation til dem. 

  Øv dig i at lytte! 

  Lyt! 

  'If something' not right, It's wrong' ..... 

  Altid!

  Prøv det!

  Kom ned i gear, kom ned i kroppen, tænk tankerne til ende, lyt med begge ører når ungerne taler, lyt når maven snakker, lyt når søvnen banker på.

  Hvis du gerne vil inspireres endnu mere, så kan jeg virkelig anbefale bogen "Langsom Livsstil", som også er billedet ovenfor. Den er god, let omsættelig og sætter virkelig tanker igang. 

  Nyd din fredag.

  Kærlig hilsen

  Camilla.

   

   

  Skriv kommentar - Antal kommentarer:  
 • Så gik den ferie - hvordan gik den for dig?

  torsdag 10. august 2017
  ferietid

  Så er sommerferien forbi for mange af os. Hvordan er din ferie gået?

  Vores ferie i år har været præget af, at vi lige inden ferien solgte vores hus og flyttede i lejlighed. Dét at sælge bolig og skifte fundamentet ud, kræver altid en del energi, det kan næsten ikke undgåes. Hos os har denne flytning virkelig været en god en af slagsen. Dét at pakke ned, smide ud og sortere er dælme ikke den fedeste opgave, bevares. Men på en måde var det også bare rart, og sundt, for os at tage stilling til vores ting - altså, hvad vi ikke har gemt i den kælder af ting og sager - dét var ikke småting. Det føltes bare SÅ rart at få "skiftet ham", hvis jeg må bruge det udtryk. Mange af vores ting gav vi videre til gode mennesker, nogle ting solgte vi og andet lod vi stå til de nye ejere. 

  Vi har fået skiftet et rækkehus fra 1948 ud med en spritny lejlighed nede på Aarhus Ø. Vi er gået fra 160 kvm. til 133 kvm. Nu har vi kun de ting, som vi bruger. Det føles altså bare godt.

  Nå, men det var den her sommerferie, jeg kom fra.

  Vi har simpelthen nydt SÅ meget, at vi ingenting skulle. Vi har nydt simpliciteten herhjemme. Vi har sovet, spist, badet og taget på små ture ud i det danske land. Det har simpelthen bare været det helt rigtige for os i år. Vi har lige skullet finde vores plads i alt det nye. Og den har vi fundet nu, altså vores plads. Her er rart.

  Derudover, så har sommeren budt på en raskmeldelse af min mor. Forrige onsdag stod tiden stille ved lægen. Vi skulle høre lægens ord for, hvorvidt hendes 1,4 år lange kræft behandlingsforløb havde hjulpet. Og det havde det! Hun er nu helbredt. Åh! Så stod vi der allesammen og græd af lettelse. Det er faktisk først her bagefter, at det rigtig mærkes, hvor meget det egentlig har fyldt.

  Hvad har din sommerferie været fyldt op af?

  Er du fyldt godt op af energi? Eller er du helt flad? Er du glad? Er du trist? 

  ...Prøv at stop og og stil dig selv spørgsmålet: "Hvordan har jeg det?"

  Vi mennesker er faktisk skuet sammen til at være i balance. Når vi er i lidelse og smerte, så har det stor afsmittende effekt på vores omgivelser, på vores eget liv, på vores job m.m. Vi kan ikke undgå lidelse og psykisk smerte. Det vil vi alle opleve. Men lad være med at gå i panik. I stedet så læn dig lidt ind i ubehaget og spørg, hvad det vil dig. Måske er der nogle beskeder til dig, helt inde fra dit inderste? Måske er der noget, som du skal justere på?

  Sommerferien er en kærkommen lejlighed til at stoppe op og mærke efter - hvad siger maven omkring det liv, du har? Er du glad for det job, du har (og hvor du bruger meget af din tid?). Måske er du helt smadret, fordi familien har hevet AL energi ud af dig. Måske har der ikke været plads til dig? Skal der ikke det? 

  Læg mærke til, hvad der sker indeni dig, når jeg stiller denne slags spørgsmål. Måske er det provokerende eller måske giver det dig indsigt og LYST til at gøre noget ved det, som fylder for dig?

  Jeg glæder mig til at komme igang i klinikken igen og hilser efteråret velkommen.

  Der er gang i SÅ mange spændende ting i klinikken. Faktisk så vil jeg lige liste dem op til dig her nedenfor. Primært så laver jeg jo terapi i klinikken, men jeg laver også en del kurser, og der er kommet en del nye på tapetet. Så måske der kunne være noget for dig?

  Allerførst, så er der kommet dato for opstart af MBM uddannelsen. Hold 4 starter op til foråret. Der har været SÅ mange, som har efterspurgt på datoerne, så nu er det hele en realitet. Tjek hele materialet ud her:

  JA TAK, LAD MIG LÆSE MEGET MERE.

  Dernæst, så kommer jeg til København og holder en 2 dages workshop sammen med min gode kollega Lene Hadsund. Det bliver 2 dage spækket med praktiske værktøjer og masser af viden, som du kan tage omsætte lige med det samme. Læs meget mere her:

  JA TAK, LAD MIG LÆSE MEGET MERE.

  Ydermere, så laver jeg igen mit populære iværksætterkursus sammen med min gode kollega og veninde Mette Smidt. Det er til dig, som er psykolog og som gerne vil lave din egen forretning og leve af det. Læs meget mere her:

  JA TAK, LAD MIG LÆSE MEGET MERE.

  Til sidst, hvis du gerne vil gå til Mindfulness hos mig over efteråret, så er det NU, at du skal slå til. Det bliver et skønt efterår med masser af nærvær, ro og et fordybende fokus på dig selv og det, du drømmer om. Læs meget mere her:

  JA TAK, LAD MIG LÆSE MEGET MERE.

  Så der er lidt at tage fat på. Der er masser af inspiration at hente og jeg vil glæde mig til at møde dig. Jeg elsker at forandre og jeg er ikke bange for at prikke lige dér, hvor det også batter noget i dit liv. 

  Skriv til mig, hvis du kunne tænke dig en plads på det ene eller det andet. Det vil kun glæde mig.

  Kærlig hilsen

  Camilla.

   

   

   

   

   

  Skriv kommentar - Antal kommentarer:  
 • Tror du, at du har tillid til verden?

  lørdag 29. juli 2017
  blomst (1)

  Humlebien...

  Den ved det heldigvis ikke, men den egentlig ikke burde kunne flyve. Ud fra det, som biologer i lang tid har kunnet regne ud, så kan humlebien ikke flyve, men den gør det alligvel. Det er det forunderlige fantastiske ved humlebien, den gør sit bedste, også selvom al logik fortæller, at den ikke burde kunne udrette, hvad den gør - så lykkes den faktisk med det.

  Jeg har flere gange i mit liv stået i situationer, hvor der skulle en hel del håb og tillid til at turde tage springet ud i noget nyt, udfordrende og angstprovokerende.

  Det sværeste har været, når jeg ikke vidste svaret på forhånd. Jeg kan ikke påvirke hvordan den sti, jeg går ad, ender. Det eneste jeg kan er, at have tillid til verden omkring mig. Nå jeg gør mit bedste og prøver at have fokus på tilliden, så bliver håbet nemmere at finde frem.

  Der er dage, hvor det er utroligt svært at vælge tilliden og håbet, det er de dage, hvor utålmodigheden tager over - utålmodigheden for at få svar. Bag dette ønske om svar og bag utålmodigheden ligger der behovet for at have kontrol over verden omkring mig. Det er nemlig med til, at jeg ikke er i forbindelse med ubehagelige følelser. Følelser som: Utilstrækkelighed, mindreværd og en lammende angst. Derfor kan utålmodigheden (som egentlig er forsvaret mod alle de ubehagelige følelser), være ufattelig svær at komme til livs. Det er så livsvigtigt, at utålmodigheden ikke tager over, fordi så kører livet på autopilot. De dage, hvor jeg kører på autopilot, er ikke nemme eller sjove. De er bare dage, som jeg kommer igennem.

  Når jeg vover pelsen, og går ind på den ukendte sti og når jeg holder både tillid og håb i hånden, så skal jeg nok skal ende, lige dér, hvor det giver mening - angsten bliver nemmere at udholde, fordi den ikke bliver så lammende.

   

  Lige her er der nogle enkelte, men meget vigtige ting, som du kan hjælpe dig selv med:

   

  • Omgiv dig med ægte relationer. Med ægte mener jeg de relationer, hvor du er nærværende og sårbar, på samme tid. Det er der, hvor du kan være sammen om det, der er svært. Det er vi faktisk utrolig gode til, når vi er børn. Vi har en barnlig og næsten blind tillid til omverdenen, som gør, at vi er åbne, ærlige og nærværende i vores relationer. Jeg kommer altid til at tænke på lille Emil fra Lønnebergs sætning: “du og jeg Alfred, du og jeg”…. i den korte sætning er der lige så meget tillid, håb og kærlighed, som et menneske kan rumme - for den barnlige eller blinde tillid til Alfred er fuldstændig urokkelig.
  • Giv dig selv lov til at rumme og tackle de svære følelser, i stedet for at flygte fra dem med utålmodighed og larm.
  • Accepter at utålmodigheden og angsten vil være tilstede nogle gange.

  Kærlig hilsen

  Maj.

  Læs mere om mig her: Psykolog Maj Faarkrog.

   

   

  Skriv kommentar - Antal kommentarer:  
 • Mange mennesker skifter manden eller konen ud, inden de mærker om det egentlig er dem, der er noget galt med.

  fredag 14. juli 2017
  STILHED (2)

  Når du er faret vild er stilheden svaret.

  Mange spørger mig, hvorfor jeg dog vil være stille. Frivilligt. Mange synes, at det virker noget langhåret. Jeg kan sagtens forstå det. Det syntes jeg nok også, for nogle år siden. Men sådan er det ikke længere. Det er nærmest helt modsat.

  For nogle år siden deltog jeg i et stilhedsretreat. Jeg var stille i 7 dage. Fra fredag kl. 12 til næstkommende fredag kl. 12. Det foregik i USA. Retreatet var ledet af den karismatiske mand Adyashanti. En meget spirituel herre, som siden har påvirket mit liv. Ikke direkte, men inddirekte. Det var den vildeste uge i mit liv.  Aldrig har jeg grint og grædt så meget, i mit eget selskab. Dét at gå i mit eget selskab, uden øjenkontakt, med ca. 400 andre mennesker i en hel uge var vildt. Og vildt udviklende.

  Jeg kom i kontakt med masser af ting den uge. Men mest af alt så fandt jeg min kreativitet. Jeg fandt simpelthen ud af, at jeg elsker at skrive og producere tekster, som andre kan læse. Deraf blev denne blog til. Jeg besluttede mig simpelthen for, at dét at blogge skulle være en del af mit liv. At det så samtidig kan kombineres med mit arbejde er jo simpelthen dejligt. Jeg valgte, at jeg ville berøre emner, som jeg møder i klinikken. Men også lade folk komme lidt tættere på, hvem jeg er. Så det ikke er "så farligt" at opsøge hjælp af en psykolog. 

  Der er larm overalt.

  Se dig omkring.

  Lige nu.

  Hvor meget larm er der omkring dig, lige nu?

  Larm er en stor del af vores liv. Enten er det telefonen, der larmer eller også er det vores børn, mand, kone eller tv´et, der larmer. Det kan også være radioen eller vores kollegaer.

  Anything og everything skaber larm.

  Vi vænner os til den, og mange bliver faktisk afhængige af den, larmen. Fordi, når der er larm, så behøver vi ikke tage os af det, som vi mærker. Vores længsler og drømme. Eller vores ubehag eller stress. Vi kan altid bare liiiiige læse en mail mere eller se noget mere ligegyldigt TV.  Eller endnu bedre: Vi kan lige drikke lidt mere rødvin eller spise endnu mere slik.

  På den måde, så lukker vi ned og undertrykker alt det, som er indeni os.

  Det er blevet ganske nødvendigt for mig, at ”glo ind i en væg” indimellem. Det er nødvendigt, for mig, at der ikke altid kommer en løsning eller et gyldent svar. Der vigtigste er, at jeg mærker, at der er noget, som er i uorden indeni mig. Det er ikke altid, at jeg lige ved, hvad jeg skal gøre. Rigtig tit så begynder jeg at dulme med forskellige ting. Det kan være: Relationer, junk, kaffe eller rødvin. Lige indtil det slår mig: Jeg trænger i dén grad til at være stille.  Slukke for larmen og trække mig tilbage. Skrive og notere mig, hvad der er på spil lige nu. Ofte resulterer det i, at jeg igangsætter nogle forandringer, som betyder, at jeg kommer tættere på mig selv og endnu tættere på de relationer, som betyder allermest for mig: Min mand og mine børn. Altså helt ind til kernen.

  Stilheden rummer mange ting.

  Mest af alt rummer stilheden en uendelig mængde af informationer. Informationer, som du kan vælge at bruge til noget. Du kan tage noter, og så begynde at tage små skridt i en anden retning end den, som ikke virker for dig, længere. Det er OK, at du forandrer dig. Det er så fint, at dét du længtes efter i går ikke længere er det, du går efter i dag. Bare fordi, at du troede at noget skulle være, så er det ikke sikkert, at det skal længere. 

  Stilheden med mig som leder.

  Siden jeg selv har været afsted, så er stilheden blevet en kontinuerlig bestanddel af mine kurser og uddannelser. Det er afgørende vigtigt for mig, at mine kursister mærker stilheden på egen krop. Mange er nervøse og spændte inden stilheden skal sættes i gang. Hvilket jeg virkelig godt kan forstå. Det er en meget anderledes måde at være på og ikke mindst at være sammen på. Helt stille. I dit eget selskab og med uanede muligheder for at ære og nære egne behov - og en stor mulighed for at gå i dybden med meditationerne, som jeg guider. Det er ikke så tit, det sker ude i livet. Desværre, kunne jeg vælge at sige.

  Men i stedet vælger jeg, at sige: Når nu det er sådan, så sørg for at finde dine huller. Dine huller, hvor du kan ”glo ind i en væg”.  Det er ikke altid, at der skal handles. Rigtig ofte, så skal der mærkes. Når noget så dukker op igen og igen, så er det nok fordi, at der skal handles.  Ofte så handler mange mennesker tidligt, præmaturt - inden de har mærket, HVAD der egentlig er på spil. Mange mennesker når at skifte manden eller konen ud, inden de mærker om det egentlig er dem, der er noget galt med. Efterfølgende ender de ofte med en følelse af magtesløshed og fortrydelse.

  I den modsatte ende af skalaen bliver mange mennesker fx i deres jobs, ulykkelige, ALT for længe fordi de ikke mærker en skid. De dulmer og hungrer efter den næste weekend eller næste ferie. De udholder så smerte ALT for lang tid.

  Ingen af disse to kontraster er at foretrække.

  I stedet er det min erfaring, at når du trækker dig tilbage fra larmen, og i stedet mærker efter, hvad der er på spil hos dig, så er det, at magien kan opstå. Når du ære og nære dine behov, når kommer du tættere på dig selv og de betydningsfulde mennesker i dit liv.

  Måske trænger du til fordybelsestid.

  Måske trænger du til at spise bedre.

  Måske trænger du til at drikke mindre rødvin.

  Måske trænger du til at skifte job.

  Måske trænger du til at rejse og opdage verden.

  Men du ved det ikke, hvis du lader larmen være alt for høj hele tiden. Skru ned.

  Jeg ville egentlig have brugt denne skriveplads på at skrive om mit sidste modul på MBM-uddannelsen. Men i stedet blev det beskrevet på en lidt anderledes måde. Det er alligevel meget svært at skrive om det, som sker når stilheden indtræffer. Det skal opleves.

  Har du været i stilhed? Hvad gjorde det ved dig? Kunne du tænke at prøve stilhed? 

  Del endelig dine oplevelser med mig her på bloggen.

  Kærlig hilsen

  Camilla.

  Ps. Se mere om uddannelsen her: Mindfulness for Børn - Mentoruddannelsen. Uddannelsen ledes af mig. Til april starter hold 4. Grafikeren er igang med den fine invitation. Indtil da kan du læse om formen og indholdet her: JA TAK, lad mig læse mere.

   

  Skriv kommentar - Antal kommentarer:  
Psykolog Camilla

Kontakt

Tlf. 50 46 14 95
Send besked