Denne hjemmeside benytter cookies
Vi bruger cookies for at kunne tilbyde den bedste brugeroplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden går vi ud fra, at du accepterer brugen af cookies.
x

Må du passe på dig?

fredag 23. maj 2014
Stilheden

Kender du den der hårde og nedsættende stemme, som lever inde i dit hoved? Den stemme, som fortæller dig, at du lige kan gøre dét og dét bedre? At du bare skal stramme dig an, og give lidt mere af dig selv? At du ikke har ydet alt det, du kunne? At du ikke er god nok, som du er? At det du siger er noget l…? At du burde dit dut og dat?...

Jeg tror mange af os kan genkende den stemme. Den kan virkelig drille, være altoverskyggende og fylde ekstremt meget.

Det er interessant, at få kigget lidt på, hvor stemmen kommer fra. Hvem tilhører stemmen egentlig? Er det dig, din mor, din far, din onkel, din lærerinde eller en helt sjette…. ?

Ofte er stemmen et gammelt levn fra fortiden. Stemmen stammer ofte fra din barndom. Dér, hvor du ikke blev mødt for den, du var. Dér hvor du fik af vide, at du bare skulle gøre tingene godt nok (Og hvad er det?). Dér, hvor du ikke fik et kram, selvom det var det, du allermest havde brug for. Dér hvor du ikke blev mødt med kærlighed. Dér, hvor du skulle tilpasse dig, og lave om på dig selv, så du kunne passe ind i en familie eller i et andet system.

Jeg taler meget med mine klienter om det her. Prøver at få dem til at få øje på, hvor gamle de egentlig er, når de bliver SÅ hårde ved dem selv. OG prøver at få identificeret, hvor stemmen kommer fra.

Det er meget sjældent dem selv…. Det kan give en lettelse og en mulighed for at få arbejdet med, at stemmen skal fylde mindre og mindre.

Jeg elsker de AHA oplevelser, som mine klienter får, og jeg elsker at se, hvordan de blomstrer, når presset og knokleriet bliver taget af deres skuldre, og de begynder at give dem selv, al den omsorg og kærlighed, som de fortjener.

 

 

Psykolog Camilla

Kontakt

Tlf. 50 46 14 95
Send besked