Denne hjemmeside benytter cookies
Vi bruger cookies for at kunne tilbyde den bedste brugeroplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden går vi ud fra, at du accepterer brugen af cookies.
x

Har du travlt?

fredag 14. marts 2014
blog billede (1)

Er livet en lang sti, som du bare skal vandre ud af, uden stop? En lang sti uden afstikkere til eventyr, sjov og ballade? 

Sjov og ballade er lige så vigtige elementer i livet som alvor og bekymringer. Mange mennesker glemmer det bare fuldstændig.  De er vokset op med, at livet skal være hårdt - og der skal knokles hårdt. Så er det sådan set lige meget om vi korsfæster os selv undervejs. Det er blevet det nye sort at have travlt og have meget at se til. Det er ligesom blevet den underliggende tone, for rigtig mange mennesker, som jeg møder undervejs. 

Vi HAR travlt i Danmark. Mange mennesker arbejder mere og mere. Og kan mindre og mindre lide det. Men fordi der, måske ubevidst, er en undertone af, at livet skal være hårdt og vi skal knokle, så bliver vi hængende. Og så går årerne bare forbi os. Det bliver fredag igen og igen. Lige pludselig er det jul igen og igen. Kender du det?

I denne uge har der floreret en artikel på Facebook, som jeg læste og blev inspireret af. Jeg delte den også selv, fordi jeg synes, at den siger rigtig meget - se artiklen her. Nu er den jo ikke lavet for at give os allesammen dårlig samvittighed. Jeg ser den mere som inspiration til, at vi lige selv kigger os i spejlet. Hvor er vi henne i det her cirkus? Vi har selv et ansvar for at træffe nogle valg her i livet, som gør os godt - helt ind i maven. Det er ikke kun chefen, regeringen og samfundets skyld, at vi ikke kan få det, som vi gerne vil have det. Da jeg delte artiklen skabte det selvfølgelig lidt debat. Det er også meningen. OG jeg tænker, at bevidsthed er vejen frem. Altid. Bevidsthed omkring de valg vi træffer, og det er så uanset om vi er mere eller mindre sammen med vores familier. Hvis bare vi altid har os selv med i det, så er alt godt.

Nå! Tilbage til det med sjov: Hvad ville der ske, hvis du puttede flere grin, lethed, sjov og ballade ind? Ville knokleriet så fortsat være så vigtigt? Jeg tror det ikke... 

God weekend.

Kærligst,

Camilla.

Psykolog Camilla

Kontakt

Tlf. 50 46 14 95
Send besked