Denne hjemmeside benytter cookies
Vi bruger cookies for at kunne tilbyde den bedste brugeroplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden går vi ud fra, at du accepterer brugen af cookies.
x

Pas kærligt på dit forældreskab.

fredag 10. januar 2014
skov

Måske en lidt underlig overskrift, men jeg mener det. Helt inde fra hjertet. Pas kærligt på dit forældreskab...Smag lidt på ordene - hvad gør de ved dig?

Jeg møder rigtig mange børn og deres familier. I de Mindfulness forløb, til børn, som jeg har skruet sirligt sammen. På det sidste har jeg oplevet mange børn, som er meget kede af det. Af mange forskellige grunde. Enten skal forældrene skilles, eller også så trives de ikke i skolen og sidst men ikke mindst, så føler mange børn sig frustrerede og tunge i det. Der er ikke den der glade børneenergi med power og nysgerrighed. Hvis der var, er det heller ikke sikkert, at de kom til mig. Men alligevel... Jeg oplever større og større grad af børn, som er frustreret. Frustrationen bunder selvfølgelig i mange forskellige ting, men én ting, som er gået igen på det seneste er: Børnene føler ikke at forældene hører eller ser dem. Nu har jeg selv været barn, og er selv mor, så kender godt sætningen: "Lige om lidt, skat", eller "Åh, det blev ikke lige i dag alligevel, vi gør det en anden dag", eller "Arhg...jeg er træt, så vi må spille ludo i morgen"... You name it... Du kan selv lige fylde ind med dine vaner her!

Det skaber en stor frustration hos børn, når vi ikke overholder, de aftaler vi laver med dem. Over tid kan det skabe en følelse af, at barnet ikke er værdig nok til DIN tid eller DIT overskud. Tænk, hvis dine venner/kone/mand lovede dig ting, tid eller oplevelser, som alligevel aldrig rigtig blev til noget. Hvordan ville det efterlade dig?

Hvad kan hjælpe?

Jeg tænker, at det for det første handler om, at vi skal huske at fylde vores egen kop, så vi har mere og give af. Derudover, så tror jeg det er spændende at dykke ned i, hvad vi rent faktisk går og lover børnene. Hvis vi lover dem, at de må være længe oppe, så sørg for at det sker. Eller hvis du har lovet en tur i svømmehallen på lørdag, så kom afsted.

Samtidig er det også vigtigt, at du ikke involverer børnene i alle dine drømme og planer, som måske betyder store forandringer for børnene. Lad børnene få tingene af vide, når det ER en realitet, og ikke før. De kan ikke bærer alle dine forventninger til livet, fordi de er så meget mere i nuet, end du er. Så går du og drømmer om at rejse jorden rundt, så hold det for dig selv og dine nærmeste - indtil du ved om det rent faktisk bliver virkelighed. Børn forstår ikke altid forskellen på noget, som vi "bare snakker om", og noget som bliver en ægte realitet.

Jeg tror virkelig, at der er meget guld at hente i det, at blive mere bevidste om, hvad vi går og lover og snakker med de skønne børn om. 

I går blev jeg tippet om denne video. Jeg tænkte, da jeg så den, at det måske kan føles sådan engang imellem at være barn? At der hele tiden er noget, der er vigtigere? Se den her - den tager kun lige 2 min.

Jeg stemmer for mere kvalitet og nærvær med vores børn. Og så stemmer jeg for, at vi holder, hvad vi lover.

God weekend til dig.

Kærligst

Camilla.

 

 

 

Psykolog Camilla

Kontakt

Tlf. 50 46 14 95
Send besked