Denne hjemmeside benytter cookies
Vi bruger cookies for at kunne tilbyde den bedste brugeroplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden går vi ud fra, at du accepterer brugen af cookies.
x

Når du forsvinder… lidt efter lidt…

tirsdag 10. december 2013
psykolog_camilla_om

Flere og flere mennesker rammes af depression. Rammes af depressive tanker, som simpelthen bare ikke vil slippe taget i dem. Hvad er depressive tanker? Det kan være tanker som:”Jeg er ikke god til noget”, ”Der er ingen, der vil mig”, ”Er livet værd at leve?”. Samtidig kan der være følelser som:Tomhed, modløshed og manglende lyst til livet. Det er ganske forfærdeligt at have det sådan. Det er invaliderende, og modbydeligt at opleve, hvordan du stille og roligt kan få fornemmelsen af at forsvinde væk fra det menneske, du engang var/gerne vil være.

Jeg møder mange mennesker, som har en følelse af, at de ikke længere selv kan styre ”slagets gang”, men der er derimod ”noget andet” som styrer dem. De kan ikke føle glæde, græder meget, sover meget/lidt, er irritable m.m. Men de ved simpelthen ikke, hvorfor. Mange skyder det lidt hen, og giver jobbet, manden, konen, ungerne, huset eller bilen skylden for det manglende overskud, og tanker som: ”ALLE KRÆVER BARE NOGET AF MIG, OG JEG ER VED AT BLIVE SINDSYG” larmer mere og mere. Lige dér skal alarmklokkerne ringe, og der skal stoppes op, så det ikke eskalerer mere og mere.

Mange føler det befriende, at få lov til at sætte ord på følelserne, som de mærker. Det kan nemlig være skamfuldt at have det skidt, og derfor er der ikke nødvendigvis mange, som følelserne deles med.  Mange mennesker er flove over, at de ikke bare kan være glade, når nu de egentlig har det hele. Måske er de gift, har børn, hus, job m.m., og burde bare være glade og have det godt. Men det er de ikke. Og har ikke været det længe. Måske har de skjult det for omverdenen, da det er for udfordrende og for indviklet at sætte ord på noget, som de måske ikke selv forstår.

Depression kan hjælpes, og første skridt er erkendelsen af, at der er noget, som ikke er rigtigt indeni. Noget, som du ikke selv kan få styr på. Noget, som holder dig vågen om natten og som gør, at du ikke kan holde fokus og græder en masse. Dét kræver hjælp. Alle dine kære omkring dig forstår måske ikke, hvad der nu er i vejen med dig – og har ikke den rette viden til at hjælpe dig. Derfor kræver det professionel behandling.

Jeg blev tippet om en video i dag. Jeg synes virkelig den er god. Den tager ikke lang tid, så se med her. Ofte kan billeder/videoer sige mere end 1000 ord. Og denne er virkelig et syn værd!

 

 

Psykolog Camilla

Kontakt

Tlf. 50 46 14 95
Send besked