Denne hjemmeside benytter cookies
Vi bruger cookies for at kunne tilbyde den bedste brugeroplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden går vi ud fra, at du accepterer brugen af cookies.
x

Den kære tid.

torsdag 28. november 2013
psykolog_camilla_om

Den flyver afsted, tiden altså...

Måske kan andre genkende fornemmelsen af, at tiden løber stærkere end den hurtigste sprintløber i verden? Sådan har det været i min ende den seneste måned. Jeg har været meget booket til oplæg og kurser, ude af Smilets By. Hvilket har betydet mange timer på landevejene og med DSB. Det har været helt enormt sjovt og lærerigt. Jeg har virkelig grint og grædt med deltagerne. Det er en enorm stor gave at få LOV til at indtage scenen med min viden på forskellige psykologiske områder. Flere insitutioner har spurgt om jeg ville komme og tale om Mindfulness for Børn og om konflikthåndtering. Mine vinkler er ofte lidt anderledes, og derfor går deltagerne ofte forstyrret og oplyst hjem. Jeg har fået så mange fede tilbagemeldninger. For eksempel skriver Martin til mig: 

Det var bestemt godt, det vækker nogle tanker, både at blive bekræftet i at nogle ting gør man rigtigt, og andre ting skal man forstå at det lille barn sal have tingene formidlet på en helt anden måde. Tusind tak.


Og når jeg så kan få lov til at ramme mellem 25-40 mennesker på én gang, så er det bare en fest.

Nå, men tilbage til den berømte tid. Jeg har virkelig tænkt over, hvor meget der snakkes omkring den. Altså tiden. Og mange mennesker fordriver tiden på måder, som ikke gør dem glade. De besidder jobs, som de er ulykkelige i. De bruger tiden med mennesker, som ikke fylder dem op. De er gift med et mennesker, som de dybest set ikke elsker. De har så pissehamrende travlt, at de går glip af deres børns barndom. Bare lige for at nævne nogle eksempler. Gud, hvor jeg hører det tit. Det er skræmmende og det er tankevækkende.

Tiden går jo ikke hurtigere end den plejer. Der er de samme antal timer i døgnet, som der plejer at være og minutterne slår med samme tempo, som de altid har gjort. Så dét, der må være galt, er dét vi fylder vores tid ud med. Vi tror tit, at vi bare lige skal over det og det, så bliver det hele bedre. Vi skal bare lige over den her arbejdshurdel, så kan vi slappe af. Børnene skal bare lige hen til næste udviklingsniveau, så kan vi begynde at få mere tid. Men det passer jo ikke! Og det ved du også godt... Der er altid noget nyt, du kan give dig til. Nye arbejdsopgaver, mere travlhed, andre udfordringer med børnene osv. osv. osv. 

Jeg blev lige vækket i dag, da jeg så denne video. Man kan mene om hende Ninka, hvad man vil. Men lige dén her slog sgu lige hovedet på sømmet for mig. Scroll helt ned i bunden, og se videoen. Min december skal virkelig også bare være helt nede i tempo. Et par lange arbejdsdage bliver det nok til. Men det skal være på en bevidst måde, og ikke bare hovedløst. Jeg vil fylde min december med rare og nærværende timer med min familie. Og jeg glæder mig helt vildt. 

Jeg har holdt fri i går og i dag fra klinikken, fordi det har været tiltrængt. Jeg har trængt til at sove, læse, tale men mennesker, som jeg holder af. Og så har jeg ikke mindst haft brug for nogle timer i mit eget selskab. Det har været guld værd. Og jeg er igen klar til at have klienter i klinikken igen i morgen.

Kærligst,

Camilla. 

 

Psykolog Camilla

Kontakt

Tlf. 50 46 14 95
Send besked