Denne hjemmeside benytter cookies
Vi bruger cookies for at kunne tilbyde den bedste brugeroplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden går vi ud fra, at du accepterer brugen af cookies.
x

Hvad er selvværd?

søndag 26. maj 2013
psykolog_camilla_om

Har du nogengange en fornemmelse af, at du ikke rigtig ved, hvad du er værd og hvorfor du egentlig gør det, du gør? Har du en overbevisning om, at du i princippet ikke kan gøre særlig meget godt nok? OG at når du så gør noget, så kunne det ALTID være bedre? Måler du dine resultater med andre, som du synes har opnået MEGET mere, end du har? ... Måske kan du selv fylde flere sætninger ind her?

Jeg kender selv til sætningerne ovenfor. Jeg tror faktisk, at de fleste mennesker kan nikke genkendende til det. Men frygten og usikkerheden bliver efterhånden til små vindpust på min vej, og ikke til en kæmpe storm. Jeg forsøger ikke at dvæle ved den kritiske stemme. Men i stedet går jeg over et sted, hvor der er ro og fokus på, at jeg er helt OK, som jeg er. Er det nemt? Nej... Det har taget mange år... Og jeg tror faktisk, at det er en proces, som varer livet ud.

Hvad er selvværd egentlig?

Det er handler om DIT eget VÆRD. Det vil sige alt det, du føler om dig selv. Hvordan taler du f.eks. til dig selv, når du har lavet en fejl? Kan du sige pyt, og komme videre - eller bliver fejlen pustet op til en kæmpe stor ballon? Når vi taler om selvværd, så handler det om, at du dybest set er noget værd, bare fordi du eksisterer på denne jord. Og ikke andet.

Du kan godt føle, at der er perioder, hvor dit selvværd er tiptop. Og der kan være andre perioder, hvor du føler at dit selvværd er hele nede under gulvbrædderne. Sådan er livet - intet er konstant. 

Det afgørende er, hvor opmærksom du er på dig selv her i livet. Sørger du for at få fyldt på din egen tank? Eller er det altid alle andre FØR dig? 

Hvis du har børn, så kan du prøve at observere, hvor mange gange du roser dit barn for det, som dit barn gør. Eller om du også møder dit barn for den som barnet er. Det vil sige, at dit barn ikke behøver at gøre noget for at få af vide, at du elsker dit barn. Det er akkurat det samme, når det kommer til dig selv. Prøv at observér, hvor ofte du dømmer dig selv i forhold til det, du gør. Eller husker du også at anerkende dig selv, bare fordi du er her?

Psykolog Camilla

Kontakt

Tlf. 50 46 14 95
Send besked