Denne hjemmeside benytter cookies
Vi bruger cookies for at kunne tilbyde den bedste brugeroplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden går vi ud fra, at du accepterer brugen af cookies.
x

Føler du dig drænet for energi?

søndag 28. april 2013
EXIT

Kender du følelsen af, at du bare gerne vil se, hvor det nærmeste EXIT skilt er, så du kan slippe væk? Væk fra forpligtigelser, dit job, madpakker, rengøring, fester m.m.? 

Føler du, at du næsten ikke kan mere? Føler du, at hverdagen er noget uoverskuligt? Er din lyst væk - lysten til livet, lysten til sex, god mad eller føler du dicideret ulyst, når du tænker på dit liv?

Har du mistet din gnist?

Virker det som om, at du er fuldstændig fastlåst i dette liv?

Føler du dig mere trist og grådlabil end du plejer at være?

Har du svært ved at sove, og når du så endelig sover, så vågner du mange gange i løbet af natten?

Er det svært at følge med på jobbet, fordi du taber overblikket og ikke kan finde ud af, hvor du kom fra?

Orker du ikke tage telefonen, når den ringer, fordi du føler ikke, at du kan bidrage til samtalen?

Bliver dagens gøremål en lang "TO DO" liste, som bare bliver længere og længere?

Måske kan du genkende mange af de ovenstående sætninger? Måske kan du nikke genkendende til nogle af dem? Det kaldes også for stress symptomer. Symtomer på, at noget er off, og at kursen skal justeres, så det ikke ender med et brag. 

I min klinik behandler jeg mange mennesker, som enten står på kanten til en sygemeldning, eller som er blevet sygemeldt med stress. Mange føler, at det er et stort nederlag, at de skal erkende, at de ikke kan rumme mere. Og når de er helt ærlige, så fortæller de, at det har været sådan længe. De har egentlig længe følt, at der har været noget, der har været off, men de har bare kløet på - for at få følelsen til at forsvinde, men det er bare blevet værre og værre. 

Stress er ikke en sygdom, men et symptom på overbelastning - en overbelastning, som har været der længe.

Første skridt på vejen er erkendelsen af, at du skal sætte bremsen i. Næste skridt er, at du skal opsøge hjælp. Der ER noget at gøre. Du skal ikke leve med stress - du kan godt få et liv uden stress. Men det kræver professionel hjælp. 

Der ikke er noget quick-fix i forhold til stress. Du kan prøve at lave dette regnestykke:

Lige så lang tid du har mærket til dine symptomer, lige så lang til kan det tage at få stressen ud af kroppen - og nogengange skal der ganges med 4. Så altså: Hvis du har mærket stress symptomerne i 2 mdr., så kan det tage op til 8 mdr., inden du er fri af symptomerne. Så altså: Jo før du får hjælp, jo bedre.

Stress rammer ALLE mennesker. Det er ikke forbeholdt perfektionisterne, kvinderne, mændende eller dem med en speciel form for personlighed. Næ... Stress rammer alle: Din kone, din mand, din ven, din nabo, kvinden der står foran dig i køen i Netto eller dine forældre. Det kan virkelig ramme alle mennesker. Men der kan gøres noget. 

Mennesker med stress har også tit en forstærket længsel i forhold til, at livet skal være anderledes end det er lige nu. Ofte er der ønsker om en radikal justeret kurs i livet. Andre gange er det små ting, der skal til før livet igen kommer ind i et flow. Det er meget individuelt.

Kærligst,

Camilla.

 

 

Psykolog Camilla

Kontakt

Tlf. 50 46 14 95
Send besked