Denne hjemmeside benytter cookies
Vi bruger cookies for at kunne tilbyde den bedste brugeroplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden går vi ud fra, at du accepterer brugen af cookies.
x

Hvad sker der i Mindfuldness forløbet med børnene?

torsdag 24. januar 2013
Hvad sker der i Mindfulness forløbet med børnene?

Jeg får rigtig mange henvendelser fra forældre, som stiller ovenstående spørgsmål, så derfor vil jeg lige beskrive det her på bloggen. Måske du finder det inspirerende, og kan sende informationen videre til andre, som står og har brug for hjælp til deres børn.

Jeg ELSKER at arbejde med børn. Punktum. De er SÅ livsglade, energiske og lige til. Simpelthen. Mange spørger mig om børn kan det der med Mindfulness? Svaret er klart: JA. De har ofte meget nemmere end os voksne.

At være i balance og kunne regulere følelser og tanker er en medfødt gave. Se på spædbarnet - det er hamrende god til at være i sig selv, og regulere følelserne, hvis de har brug for noget. Efterhånden som børnene vokser, og skal forholde sig til omverdenen sker der det, at de fjerner sig længere og længere væk fra deres kerne - af frygt for at sige fra overfor omverdenen, frygt for at ikke høre til m.m. Men de er simpelthen bare så gode til at komme tilbage til tilstanden igen, og hurtigere end voksne. 

Forløbet på 8 gange forløber altid således:

1. gang kommer dit barn sammen med jer, og vi har en samtale omkring det, der er vanskeligt og hvilke ting vi skal arbejde med. Al mit arbejde den første gang går rent faktisk ud på, at skabe tillid til jeres barn. Jeg skal lære jeres barn at kende for at kunne hjælpe. Akkurat som i terapi med voksne, hvor tillid også er essentielt.

De efterfølgende gange kommer barnet selv. Selvfølgelig fulgt ind af jer, forældre, og vi mødes altid i starten af samtalen og jeg skal høre, hvordan det er gået siden sidst. Når jeg er alene med barnet, så laver jeg Mindfulness øvelser med barnet. Inddrager elementer fra den kognitive tankegang, leger og samtaler med barnet omkring det, der er svært. (Som nogengange er forskelligt fra, når forældrene er der!). 

Den sidste gang mødes vi allesammen igen, og vi taler om hvor langt vi er kommet i arbejdet med det, der var svært. 

Jeg møder mange forskellige problemstillinger, når det handler om børn. F.eks.:

- Barnet tør ikke sige noget i timerne.

- Barnet tør ikke sove alene.

- Barnets tro på sig selv er meget lav.

- Barnet er bange for noget specifikt, som f.eks. at flyve.

- Barnet tør ikke være alene.

En mor til et barn, jeg har set i et 8 ugers forløb har skrevet følgende til mig: 

“Efter en grim sygdomsoplevelse på vej hjem fra USA var vores datter på 9 år blevet meget angst for at blive syg igen, når vi skulle ud at rejse – uanset rejseform. Det var så voldsomt, at hun selv flere måneder inden en rejse kunne begynde at græde, fordi hun var bange for at blive syg på rejsen.

Mindfulness forløbet hos Camilla Holmgaard har givet vores datter redskaber til at fjerne denne angst, således at hun nu igen kan rejse helt ubesværet. De meget effektfulde redskaber, som eks. både Bodyscan, meditations- og koncentrationsøvelserne, vil hun i øvrigt kunne bruge i mange andre situationer i livet, og det er en gave, at hun har fået denne indsigt i så tidlig en alder. Forløbet har således været en helt igennem fantastisk oplevelse både for vores datter og for os som familie. Nu har vi igen en datter, som glæder sig til at komme ud og opleve verden sammen med sin mor og far. Vi kan varmt anbefale Camilla Holmgaard og Mindfulness forløbet og håber bare, at der er mange andre børn, der får mulighed for at blive hjulpet på samme vis som vores datter. Det virker!”

Ring endelig, hvis jeg skal hjælpe jer. Når et barn ikke trives, så har det store konsekvenser for hele familien.

Jeg kan hjælpe jer.

Kærlig hilsen

Camilla.

Psykolog Camilla

Kontakt

Tlf. 50 46 14 95
Send besked