Denne hjemmeside benytter cookies
Vi bruger cookies for at kunne tilbyde den bedste brugeroplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden går vi ud fra, at du accepterer brugen af cookies.
x

Argh.... GIV mig fred.

onsdag 21. november 2012

Kender du denne følelse? Det er et tydeligt tegn på, at du er på overarbejde - OG HAR VÆRET DET LÆNGE!

Nogengange kan vi lulle os ind i tanken om, at: “Livet jo også bare er hårdt indimellem”. Denne overbevisning kan så lige pludselig få en alt for dominerende kraft, helt uden vi måske bemærker det! Og lige pludselig, så er det vores sandhed: At livet skal være hårdt og du skal arbejde hårdt og muligvis korsfæste dig selv undervejs. 

Jeg har opdaget, at når jeg selv rammes af følelsen af, at det skal være hårdt. Og når jeg skal arbejde hårdt for at opnå succes - så er det fordi, jeg har slækket på mine egne behov. Mine behov for sjov, lethed og søvn (især!).  Jeg tænker meget over, hvad jeg viser mine børn - skal livet være hårdt eller nydelsesfuldt? De spejler lige så fint vores adfærd, og den måde vi er i livet på. Så hvis vi viser, at det hele er hårdt - så vokser de også op med den opfattelse. Pyh! 

Jeg er næsten landet fra Oslo, hvor jeg har deltaget i den første nordiske konference omkring Mindfulness for Børn og Unge. Halleluja, siger jeg bare! Tænk - vi var 450 mennesker samlet omkring dette vigtige emne: Hvordan skal vi balance imellem den indre og ydre opmærksomhed? Hvordan skærper vi børns bevidsthed, kreativitet og indre ro. Det var helt vildt spændende… OG det hænger sammen med det, jeg skriver ovenfor: At når vi lærer at mærke ubalancerne, så kan vi blive bevidste om, hvad det handler om - og handle på det! Og jeg tror på, at jo før jo bedre… Altså, jeg blev næsten helt rørt, da vi blev præsenteret for øvelser indenfor Mindfulness til børn, som anvendes i skoleklasser - helt ned til 0. klasse.

Halleluja! Jo før jo bedre…

Turen var på ALLE måder nydelsesfuld - 4 dage på et lækkert hotel sammen med en kær veninde, som også er optaget af emnet. Jeg skal klart tilbage og opdage mere af Oslo. Det nåede vi ikke så meget - vi fordybede os i stedet for i lange snakke. I ved de der snakke, som kan tages op igen dagen efter, og hvor der er kommet nye nuancer og vinkler på. Det var på mange måde en indre rejse - tak!

Hav en skøn onsdag aften.

Kærligst,

Camilla.

Psykolog Camilla

Kontakt

Tlf. 50 46 14 95
Send besked