Denne hjemmeside benytter cookies
Vi bruger cookies for at kunne tilbyde den bedste brugeroplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden går vi ud fra, at du accepterer brugen af cookies.
x

Mindfulness for børn - dét giver bare mening

tirsdag 26. juni 2012
Mindfulness for børn - dét giver bare mening

I lørdags havde jeg fornøjelsen af at være på kursus med Marie Kronquist fra Børnehøjde. Det var rigtig godt. Mest af alt blev jeg IGEN bekræftet i, at det arbejde jeg selv gør er helt rigtigt. Jeg tog nogle rigtig gode og brugbare øvelser med derfra, som jeg vil  lave med alle de børn, jeg allerede har i forløb hernede.

Se, der sker det, at når de voksne, omkring børnene, selv kommer i ro og bliver nærværende, så smitter det af på børnene. Jeg oplever, at når de forældre, jeg møder bliver klar over deres rolle ind i ord som RO & NÆRVÆR, så opstår magien. Forældrene jeg møder i mit arbejde med børnene, bliver pludselig bevidste om deres roller, hvilket gør en gigantisk forskel.

Selve ordet Mindfulness kan hurtigt blive så højtragende og flyvsk, oplever jeg. Mange er usikre på, hvad der er, og om de kan finde ud af det. Men egentlig kan vi bøje ordet og kalde det: OPMÆRKSOMHED, FOKUS, NÆRVÆR & RO. Det behøver ikke blive så svært. 

Børnene er gode til det - kig på dem: De kan bruge TIMER i sandkassen, hvor de laver sandkager eller sidder og fordyber sig i en tegning eller tegnefilm. Når de så kalder på os, så kan svaret ofte være: “Lige om lidt, jeg skal lige lave mad, lægge tøj sammen eller tale i telefon”. But why? Kom ind i kampen, vær med dit barn, fordyb dig og leg med det. Barnet er kun den alder, lige nu. Det er dig, der går glip af det, hvis ikke du øver dig i nærværet. (Ja, og barnet går glip af tid og nærvær med dig).

I forløbet herinde hos mig, der lærer barnet simple teknikker til at blive nærværende med sig selv. Netop fordi børnene oplever en hektisk hverdag, så kan det være rart at det selv kan finde RO indeni. Børnene elsker det, og de er naturtalenter skal jeg hilse og sige. I går sendte jeg en lykkelig pige hjem, som nu er begyndt at turde falde i søvn UDEN mor og far sidder i rummet. Og dét i kraft af, at hun stoler på sig selv, og hun tør være med det, der er. Det er fantastisk.

Mindfulness skal på skoleskemaet, helt ned i de små klasser. Det virker, og jeg overvejer at skrive en bog om det. Der mangler noget litteratur på feltet, som forældre og fag personale, kan anvende. Måske er det mit job at leverer dette? 

Hav en skøn uge. På fredag tager jeg i sommerhus i en uge, sammen med mine drenge. Jeg skal inhalere dem, gå lange ture, sove og spise god mad. Alt imens jeg vil øve mig i nærværet og fordybelsen. Det er en kunst for os alle.

Kærligst,

Camilla.

Psykolog Camilla

Kontakt

Tlf. 50 46 14 95
Send besked