Denne hjemmeside benytter cookies
Vi bruger cookies for at kunne tilbyde den bedste brugeroplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden går vi ud fra, at du accepterer brugen af cookies.
x

Venter du også på lykken at kommer liiiiiige om lidt?

lørdag 6. august 2011

Kender du tanker, som: ”Jeg skal bare lige over denne eksamen, så kan jeg være nærværende igen”, ”Når børnene kan snakke, bliver det hele meget nemmere”, ”Når jeg har været på det næste kursus, betalt af min arbejdsplads, så siger jeg op (fordi jeg kan egentlig ikke li mit job)”, ”Jeg skal bare lige tabe mig 5 kilo, så bliver jeg rigtig glad”, ”Jeg skal bare lige have sat vasketøj over, SÅ kan jeg endelig sætte mig ned og slappe af”, ”når børnene bliver store, så kan jeg realisere mine egne drømme”…. ? Jeg kunne blive ved!

Jeg kender det fra mig selv. Især, da børnene var helt små, og der var eksamener, der skulle klares. Der kunne jeg tit ty til tanken om, at det hele ville være meget nemmere, hvis de (børnene) var større. For så kunne jeg læse mere, fordybe mig mere og være mere social med de andre. I dag sker det, når jeg drømmer mig væk til fjernere himmelstrøg. Forskellen på min studietid og i dag er, at jeg har lært en vigtig lektie: Lykken kommer ikke af sig selv – du skal selv skabe den. Det vil altså sige, at når du selv er i stand til at skabe den, så er du også den eneste, der kan tage ansvar for den.

Hvordan? Det er en god idé, at give dig selv muligheden for at mærke efter, hvad det er, der ikke virker i dit liv. Stort som småt. Det kan du gøre ved at trække vejret dybt, skabe en stund for dig selv eller skrive ned, når du kan mærke, at du befinder dig i situationer, hvor du bliver i dårligt humør eller trist. Dernæst få øje på, hvor du kan lave små justeringer, både i din helt almindelige hverdag eller på den lange bane, hvis du kan mærke at der er flere områder, der trænger til et kærligt eftersyn. Og herefter tage ansvar for rent faktisk at gå i gang med at arbejde hen imod målet: Mere lykke i dit liv. Det kan være du trænger til at få søgt nye jobs, få gjort total hovedrengøring, trænger til at få gjort op med fortiden, trænger til at komme i gang med at få sagt fra osv. Hvad det er, du skal tage ansvar for, ved jo kun du.

Når det så er sagt, kan der være situationer, hvor det kan synes helt uoverskueligt at gå i gang med. Du synes måske bare i det hele taget, at alt er noget rod, og du har brug for hjælp til at få et overblik over det hele og få bearbejdet de sorger, kriser eller noget helt tredje, som fylder i dit liv. Dette kan ske i samarbejde med f.eks. en psykolog.

Har du lyst til at gå i gang? En lille udfordring: Prøv at giv dig selv lov til, helt ærligt, at mærke efter om der er steder i dit liv, hvor du kunne tage ansvar for mere lykke og glæde? Hvor kunne du f.eks. allerede i den kommende uge begynde at gøre noget andet end du plejer, således at du ville være mere i tråd med, hvad der gør dig glad? Og så: Gør det, simpelthen…

Vi ses næste uge.

Kærlig hilsen

Camilla.

Psykolog Camilla

Kontakt

Tlf. 50 46 14 95
Send besked